Scones
Scones er opprinnelig britisk bakst som er bakt med bakepulver som hevemiddel i stedet for gjær. De er lette å lage og det tar heller ikke lang til å tilberede, da de ikke skal heves.
porsjoner10
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 60 g sukker
- 2 ts bakepulver
- 110 g kaldt smør (rett fra kjøleskapet)
- 2,8 dl lettmelk
Forslag til fyll
- 100 g hakkede nøtter, tørket frukt eller en blanding av begge (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 190 grader med vanlig over- og undervarme.
- Bland mel, sukker og bakepulver i en bakebolle og bland sammen. Skjær smøret i terninger og ha i bakebollen sammen med melken. Bland deigen raskt sammen uten å kna deigen for lenge.Knar du deigen for lenge slik at smøret blir for varmt, kan det føre til kompakte og tunge scones. Smøret i deigen unngår varmen fra dine hender hvis du blander deigen sammen i en kjøkkenmaskin med k-krok. Deigen skal være ganske løs, så ikke vær usikker på det. Bland eventuelt raskt inn hakkede nøtter helt til slutt, hvis du ønsker å smaksette sconsene.
- Når deigen nå er ferdig, kan du bake ut med det samme. Press deigen forsiktig utover en melet kjøkkenbenk til deigen er ca. 2 cm tykk. Stikk deigen ut med en rund utstikker (ca. 7 - 8 cm i diameter), og legg de på et stekebrett med bakepapir. Pensle med vann og stek på midterste rille i ca. 15 - 17 minutter. Steketiden er litt avhengig av hvor store du lager de.
Tips og triks
Hvis du vil vente med å bake ut sconsene til dagen etter, kan du legge deigen i en lufttett boks i kjøleskapet. Scones blir raskt tørre og smaker aller best når de er nystekte!