Grove scones
Grove scones er supergodt med søtt pålegg som syltetøy eller brunost - prøv selv!
porsjoner12
Ingredienser
DEIG
- 220 g hvetemel
- 200 g sammalt hvete, fin
- 20 g lettkokte havregryn
- 1 ss havrekli
- 3 ts bakepulver
- 20 g sukker
- 0,5 ts salt
- 3 dl kefir
- 100 g kaldt smør
PENSLING
- 1 stk sammenvispet egg
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, smuldre inn smøret og tilsett kefirmelken til slutt. Bland deigen raskt sammen uten å elte den for mye. Deigen skal være litt klissete.
- Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og klapp den ut til en tykkelse på ca. 3 - 4 cm med håndflaten. Stikk ut runde scones med en utstikker eller et kjøkkenglass. Legg sconsene på et stekebrett med bakepapir, legg over et klede og la de hvile i 20 minutter. Pensle toppene med sammenvispet egg.
- Stek sconsene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Avkjøles på en bakerist etter steking.