Grove scones er supergodt med søtt pålegg som syltetøy eller brunost - prøv selv!
porsjoner12
Ingredienser
Deig
220ghvetemel
200gsammalt hvete, fin
20glettkokte havregryn
1sshavrekli
3tsbakepulver
20gsukker
0,5tssalt
3dlkefir
100gkaldt smør
Pensling
1stksammenvispet egg
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, smuldre inn smøret og tilsett kefirmelken til slutt. Bland deigen raskt sammen uten å elte den for mye. Deigen skal være litt klissete.
Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og klapp den ut til en tykkelse på ca. 3 - 4 cm med håndflaten. Stikk ut runde scones med en utstikker eller et kjøkkenglass. Legg sconsene på et stekebrett med bakepapir, legg over et klede og la de hvile i 20 minutter. Pensle toppene med sammenvispet egg.
Stek sconsene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Avkjøles på en bakerist etter steking.
Tips og triks
Deigen kan oppbevares i 1 - 2 dager i kjøleskapet i en lufttett boks. Når du skal bake med den, la den romtempereres i en halvtime før du baker scones av den.