Search
Close this search box.

Grovbrød

Grovbrød er en viktig del av det norske kostholdet. Grove brød gir daglig tilskudd av fiber, viktige vitaminer og mineraler. Brødene er en fin kilde til langsomme karbohydrater som har en begrenset effekt på blodsukkeret.
Grovbrød
porsjoner2

Ingredienser

Gjærdeig

Fremgangsmåte

  • Ha væsken i en bakebolle og løs opp gjæren. Ha i de tørre ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper bakebollens kanter.
  • Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
  • Del deigen i to like store deigemner. Form til brød og legg i to smurte brødformer hvis du har dette. Dekk til med plast og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle toppen av brødene forsiktig med vann, og strø over gresskarkjerner.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 40 - 45 minutter.
  • Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist etter steking. Legger du et kjøkkenhåndklede over, blir skorpen mykere. Du velger selv!

Tips og triks

Ved bruk av Idun ferskere bakst, vil brødet holde seg ferskere over lengre tid.
Skriv ut oppskriften

Flere brødoppskrifter

  • Alle
  • Brød
Alle
  • Alle
  • Brød
Tre nystekte havrebrød på en bakerist.

Havrebrød

Oppskåret ekstra grovt brød på trefjøl.

Ekstra grovt brød

Tomatbrød som er formet rundt med cherrytomater på toppen.

Tomatbrød med surdeig

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top