Go Back
+ servings

Romkake

Romkake er en gammel klassiker. I denne oppskriften lager vi sukkerbrød bra bunnen av, men bruker en lettlaget romkrem. Kaken pyntes etter eget ønske. Les også: SLIK LAKER DU PERFEKT SUKKERBRØD
Bløtkake med romkrem i kakestykke.
porsjoner13

Ingredienser

KAKEBUNN

  • 5 stk romtempererte mellomstore egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

ROMKREM

PISKET KREM

  • 2 dl fløte
  • 1 ss sukker

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
    Kle deretter bunnen av springformen med bakepapir, slik at det blir lettere å ta bunnen ut av formen når den er stekt. Vi har brukt en spring form som er 24 cm i diameter i denne oppskriften.
  • ROMKREM
    Lag kremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen i kjøleskapet.
  • SUKKERBRØD
    Pisk romtempererte egg og sukker luftig. Husk at bollen du visper i, samt vispen du pisker med, bør være helt rene og frie for fett. Er det ikke det, kan du risikere at massen ikke blir stiv under piskingen.
    Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott til en jevn røre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Da kan sukkerbrødet bli kompakt i konsistensen.
  • Fordel forsiktig røra i den smurte kakeformen.
    Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.
    La bunnen avkjøle seg i kakeformen etter steking. Legg gjerne over et kjøkkenhåndklede, slik at varmen slår tilbake i sukkerbrødet og holder det mykt.
  • MONTERING
    Pisk fløten med sukker til krem
    Ta romkremen ut av kjøleskapet og pisk den opp slik at den blir mer lett og luftig.
    Del sukkerbrødet i to like store deler. Legg den ene kakebunnen med snittflaten opp, på et kakefat. Dynk kakebunnen med litt melk. Stryk på romkremen. Ha på den andre kakebunnen på toppen, med snittplaten ned mot kremen.
    Pisk sammen fløte og sukker til krem. Stryk kremen rund hele kaken og pynt etter eget ønske.

Notes

TIPS!

Romkaken kan med fordel stå kjølig 24 timer før den skal serveres, men la den da stå i en kakeboks med lokk.
Skriv ut oppskriften