Oppskrift himmelsk oreokake Oreokake er en kake som er blitt utrolig populær. Kaken laget med kjeksbunn av oreo kjeks, ostekrem og sjokolademousse. En kraftig, men himmelsk god kake. Oreokake i langpanne? For å lage en oreokake i en stor langpanne, kan du multiplisere ingrediensene i denne oppskriften med 1,5. Da kan du lage kaken […]
KAKEBUNNSmelt smøret og la det avkjøles litt.Ha Oreo kjeksen i en kjøkkenmaskin og knus dem. Du kan også ha kjeksen i en pose og bruke en kjevle til å knuse de.Bland sammen den knuste kjeksen med smøret. Fordel massen i en rund kakeform på 20 cm i diameter. Trykk kjeksmassen utover og sett kakeformen i kjøleskapet.
OSTEKREMRør sammen kremost, vaniljeessens og melis til en jevn masse. Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Ha ostekremen over kjeksbunnen og stikk deretter grovt hakkede kjeks ned i ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
SJOKOLADEMOUSSEI mellomtiden lager du sjokolademoussen.Hakk sjokoladen fint og smelt den over et vannbad. Ta bollen av kasserollen og la sjokoladen bli litt avkjølt.Ha eggeplommene, melis og 0.5 dl kremfløte i en bolle og visp lett sammen. Hell den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.Pisk resten av kremfløten (1 dl) til en lett krem. Når sjokoladeblandingen er blitt litt avkjølt, vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet i ca. 30 - 60 minutter.
DEKORERING AV KAKENPisk 3 dl fløte + 2 ts melis til krem. Ha kremen i en sprøytepose med sternetipp, og spøyt kremen langs kanten på toppen av kaken. Pyntet med små og store oreokjeks.
Notes
TIPS!
Oppbevar kaken kjølig i en kaketine. Kaken er holdbar opp til 5 dager hvis den oppbevares kjølig.