Search
Close this search box.

Oreokake

Oreokake er en kake som er blitt utrolig populær. Kaken laget med kjeksbunn av oreo kjeks, ostekrem og sjokolademousse. En kraftig, men himmelsk god kake.
Oreokake
porsjoner13

Ingredienser

Kakebunn

  • 350 g Oreokjeks
  • 100 g romtemperert smør

Ostekrem

Sjokolademousse

  • 200 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 5 stk eggeplommer
  • 2 ss melis
  • 1,5 dl kremfløte

Dekor

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts melis
  • hele oreokjeks til pynt

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Smelt smøret og la det avkjøles litt.
  • Ha Oreo kjeksen i en kjøkkenmaskin og knus dem. Du kan også ha kjeksen i en pose og bruke en kjevle til å knuse de.
  • Bland sammen den knuste kjeksen med smøret. Fordel massen i en rund kakeform på 20 cm i diameter. Trykk kjeksmassen utover og sett kakeformen i kjøleskapet.

Ostekrem

  • Rør sammen kremost, vaniljeessens og melis til en jevn masse.
  • Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i osteblandingen.
  • Ha ostekremen over kjeksbunnen og stikk deretter grovt hakkede kjeks ned i ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Sjokolademousse

  • Hakk sjokoladen fint og smelt den over et vannbad. Ta bollen av kasserollen og la sjokoladen bli litt avkjølt.
  • Ha eggeplommene, melis og 0.5 dl kremfløte i en bolle og visp lett sammen. Hell den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.
  • Pisk resten av kremfløten (1 dl) til en lett krem. Når sjokoladeblandingen er blitt litt avkjølt, vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet i ca. 30 - 60 minutter.

Dekorering

  • Pisk 3 dl fløte + 2 ts melis til krem. Ha kremen i en sprøytepose med sternetipp, og sprøyt kremen langs kanten på toppen av kaken. Pyntet med små og store oreokjeks.

Tips og triks

Oppbevar kaken kjølig i en kaketine. Kaken er holdbar opp til 5 dager hvis den oppbevares kjølig.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top