Oreokake
Oreokake er en kake som er blitt utrolig populær. Kaken laget med kjeksbunn av oreo kjeks, ostekrem og sjokolademousse. En kraftig, men himmelsk god kake.
porsjoner13
Ingredienser
Kakebunn
- 350 g Oreokjeks
- 100 g romtemperert smør
Ostekrem
- 200 g kremost
- 75 g melis
- 0,5 ts Idun vaniljeessens
- 50 g Oreo kjeks
Sjokolademousse
- 200 g mørk bakesjokolade
- 5 stk eggeplommer
- 2 ss melis
- 1,5 dl kremfløte
Dekor
- 3 dl kremfløte
- 2 ts melis
- hele oreokjeks til pynt
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Smelt smøret og la det avkjøles litt.
- Ha oreokjeks i en kjøkkenmaskin og knus dem. Du kan også ha kjeksen i en pose og bruke en kjevle til å knuse de.
- Bland sammen den knuste kjeksen med smøret. Fordel massen i en rund kakeform på 20 cm i diameter. Trykk kjeksmassen utover og sett kakeformen i kjøleskapet.
Ostekrem
- Rør sammen kremost, vaniljeessens og melis til en jevn masse.
- Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i osteblandingen.
- Ha ostekremen over kjeksbunnen og stikk deretter grovt hakkede kjeks ned i ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sjokolademousse
- Hakk sjokoladen fint og smelt den over et vannbad. Ta bollen av kasserollen og la sjokoladen bli litt avkjølt.
- Ha eggeplommene, melis og 0.5 dl kremfløte i en bolle og visp lett sammen. Hell den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.
- Pisk resten av kremfløten (1 dl) til en lett krem. Når sjokoladeblandingen er blitt litt avkjølt, vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet i ca. 30 - 60 minutter.
Dekorering
- Pisk 3 dl fløte + 2 ts melis til krem. Ha kremen i en sprøytepose med sternetipp, og sprøyt kremen langs kanten på toppen av kaken. Pyntet med små og store oreokjeks.
Tips og triks
Oppbevar kaken kjølig i en kaketine. Kaken er holdbar opp til 5 dager hvis den oppbevares kjølig.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker