Ostekake med Smash!

Dette er en deilig og mektig sjokolade-ostekake som grenser til konfektkake og moussekake. Så den er perfekt til større selskaper. 
porsjoner10

Ingredienser

Bunn

  • 100 g Smash!
  • 200 g digestive kjeks
  • 2 ss sukker
  • 100 g smeltet smør

Ostekrem

  • 400 g nøytral kremost
  • 200 g mørk bakesjokolade
  • 100 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 6 ss Smash! saus

Pynt

  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 dl Smash! saus
  • Smash! til pynt

Fremgangsmåte

  • Knus kjeks og smash fint i en pose eller i en foodprosessor. Smelt smøret og rør smør og sukker inn i smulene til alt er jevnt fordelt.  
  • Ha bakepapir i bunnen av en springform på 20-22 cm diameter. Klipp en lang strimmel bakepapir og ha rundt kanten av formen.
  • Fordel den knuste kjeksen og smashen i bunnen av formen, og trykk lett ned. (Ikke for hardt, for da blir det vanskelig å skjære gjennom den kalde kjeksbunnen ved servering.) 
  • Pisk kremfløten til en luftig krem og sett den i kjøleskapet.
  • Smelt sjokoladen over vannbad eller på lav varme i mikrobølgeovnen, rør inn smashsaus og avkjøl til romtemperatur.
  • Pisk kremost og sukker sammen. Rør inn den smeltede sjoladesausen inn i kremosten og vend til slutt inn kremen.  
  • Ha over kjeksbunnen og fordel jevnt utover. Dekk kaken med litt plastfolie eller en tallerken og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller til dagen etter.
  • Servering:  Ta forsiktig av kanten av formen og løft kaken over på et kakefat. Ta av bakepapiret rundt kanten og snik papiret av bunnen hvis du klarer. Hvis det er vanskelig kan du beholde papiret på. Sett tilbake i kjøleskapet.
  • Varm 1 dl fløte og 0,5 dl smashsaus til det ryker. Finhakk sjokolade og hell den varme fløten over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet helt. Avkjøl til romtemperatur og hell over den kalde kaken. Pynt med litt smash og server.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top