Search
Close this search box.

Vaffel med Smash!-saus

Vaffel med Smashsaus! Her får du søtt, salt og sprøtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som passer perfekt til helgekosen.

Ingredienser

Vaffelrøre

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Topping

  • Kirsebær og vanilje-is
  • Smash!-saus
  • Litt hele Smash! (Kan droppes)

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.
  • Server de nystekte vaflene med din favoritt-is, smash! saus og litt hele smash (kan droppes). Her har vi brukt vanilje- og kirsebær-is, en helt fantastisk kombinasjon med den litt salte smashsausen. Også veldig godt med skogsbær-is, sjokolade eller vanilje. 
Skriv ut oppskriften

Flere vaffel-oppskrifter

  • Alle
  • Vafler
Alle
  • Alle
  • Vafler
Vafler med appelsiner i karamellsaus

Vafler med appelsiner i karamellsaus

Nystekte vafler laget av verdens beste vaffelrøre.

Vaffelrøre

Nystekte luftige vafler med melk stablet på hverandre.

Luftige vafler med gjær

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top