Vaffel med Smash! saus

Vaffel med Smashsaus! Her får du søtt, salt og sprøtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som passer perfekt til helgekosen.

Ingredienser

Vaffelrøre

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Vaffel topping

  • Kirsebær og vanilje-is
  • Smash! saus
  • Litt hele Smash! (Kan droppes)

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.
  • Server de nystekte vaflene med din favoritt-is, smash! saus og litt hele smash (kan droppes). Her har vi brukt vanilje- og kirsebær-is, en helt fantastisk kombinasjon med den litt salte smashsausen. Også veldig godt med skogsbær-is, sjokolade eller vanilje. 
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top