Smashsnurrer

Hvetesnurrer med en deilig smash-crunchy tvist! Disse bollene smaker kjempegodt og er likt av både store og små!
porsjoner20 stk

Ingredienser

Grunnoppskrift hvetedeig

  • 5 dl kaldt vann
  • 1150 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 15 g malt kardemomme
  • 1 pk rød tørrgjær eller 50 g rød ferskgjær
  • 1 ss Idun luftigere bakst (kan droppes)
  • 15 g salt
  • 1 egg

Fyll

  • 100 g Odense Ekte marsipan
  • 180 g romtemperert smør
  • 35 g lys brunt sukker
  • 1 dl Smash! saus
  • 150 g grovhakket Smash!

Sukkerlake (valgfritt)

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Pensling

  • 2 egg
  • 1 klype salt
  • 1 ts vann

Fremgangsmåte

  • Grunnoppskrift hvetedeig: Ha alle ingrediensene til hvetedeigen i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten noe og elt i 10 minutter til, til du har en blank og elastisk deig som løsner fra bollen, det gjør ikke noe om den er litt løs. Den vil bli noe fastere under forheving.  
  • Dekk med en tallerken eller plastfolie og hev til dobbel størrelse. Ca 1 time.  
  • Fyll: Pisk litt og litt marsipan inn i smøret til marsipanen har gått i oppløsning. Pisk inn sukker og saus, og oppbevar i romtemperatur frem til deigen er ferdig hevet. Grovhakk hele smash.  
  • Kjevle deigen ut til en stor rektangel. Hvis deigen er vanskelig å jobbe med kan den stå i kjøleskapet i ca 30 minutter, da blir den fastere. Smør fyllet utover deigen og la en stripe deig være uten fyll på langsiden. Strø over grovhakket smash og rull deigen tett sammen og skjær opp i biter, ca 20 stk. Bruk en skarp kniv og vær lett på hånden når du skjærer, eller bruk sytråd  ved å legge tråden under deigen, krysse på oversiden og stramme.  
  • Legg over på stekebrett med bakepapir, dekk med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse. 
  • Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl i romtemperatur.  
  • Sjekk bollene ved å presse på dem. De skal være luftige, men fortsatt ha litt spenst igjen. Så fingeravtrykket går litt tilbake når du presser forsiktig på dem.
  • Pisk eggene lett sammen med salt og vann, og pensle bollene. Stek et brett av gangen, midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til de er gyldne. Sjekk om de er ferdige ved å banke lett på bollene. Hvis de gir fra seg en hul lyd, er de ferdige. Følg med underveis for steketid varierer fra en ovn til en annen. Pensle bollene med sukkerlake så fort de kommer ut av ovnen og avkjøl på rist. 
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top