Nugattisnurrer
Hvetesnurrer med Nugatti smaker kjempegodt og er likt av både store og små!

porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig:
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 ss Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 50 g fersk gjær for søte deiger
- 150 g romtemperert smør/margarin eller flytende margarin
- 5 dl kaldt vann
Fyll:
- 1 boks Nugatti
Pensling:
- 1 stk sammenvispet egg med 1 knsp salt
Pynt:
- 1 neve perlesukker (kan erstattes med f.eks hakkede hasselnøtter)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med ertekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm. Smør Nugatti utover hele flaten og rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev snurrene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek snurrene på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl snurrene på rist etter steking.
- Dekorer snurrene med perlesukker, hakkede hasselnøtter, eller annen valgfri topping.