Banan og Nugattimuffins

La oss fortsette jobben som matreddere og spar penger i samme slengen ved å unngå å kaste bananer. Lag i stedet saftige og gode bananmuffins, men med en Nugattitvist! 
porsjoner12

Ingredienser

  • 3 overmodne bananer
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 1 ts Idun vaniljeessens
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts Idun natron
  • 100 g sukker
  • 1 ts flaksalt
  • 100 g Nugatti
  • 100 g Nugattisaus

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader, over og undervarme. Ha 12 muffinsformer av papir i en muffinsform av metall. Da får du høye og fine muffins, og de setter seg ikke fast i metallformen. Du kan også lage 6 store muffins hvis du har en stor form.
  • Mos bananene godt med en gaffel og rør inn smøret. Rør inn egg, yoghurt og vanilje.  
  • I en annen bolle rører du sammen mel, natron, sukker og salt, før du vender det inn med det våte til det akkurat er blandet sammen. Fordel røren i muffinsformene, ¾ opp i formen.  
  • Rør Nugatti og Nugattisaus sammen i en bolle. Ha saus på hver muffins og rør sausen røft inn i hver muffins med en smørkniv. Det holder å dra kniven rundt i hver muffins en eller to ganger.
  • Stek midt i ovnen i 15-20 min til muffinsene er gjennomstekte. Hvis du lager store muffins er steketiden opp mot 30 minutter. Sjekk med en stekepinne etter 15 minutter, og stek lengre om det sitter røre igjen på pinnen. Avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top