Lunsjmuffins

Muffins trenger ikke alltid å være søte. Disse er saftige med revne gulerøtter og yoghurt. Og smaksrike med vårløk, fetaost og ost. Disse er vegetariske, men du kan også ha biter av stekt bacon eller skinke i røren. Frys de gjerne og ta opp etter hvert som du trenger de i f.eks matpakken.
porsjoner12 stk

Ingredienser

  • 0,5 dl olivenolje
  • 4 egg
  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • 1/2 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 180 g sammalt hvete
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun natron
  • 1 klype salt
  • 100 g fetaost
  • 1 finrevet gulrot
  • 2 vårløk eller en bunt gressløk
  • 100 g revet gulost, gjerne cheddar
  • 2 ss frø til topping. For eksempel solsikkefrø, linfrø eller sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader over og undervarme
  • Ha olje, egg, yoghurt og melk i en bolle og visp sammen. Rør hvetemel, bakepulver, natron og salt sammen og sett til side. Riv gulrøtter og finhakk vårløk eller gressløk.
  • Rør det tørre inn i det våte med en slikkepott, ikke rør for mye. Smuldre fetaost i røren og vend inn sammen med gulrøtter og vårløk/gressløk.
  • Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall og fordel røren i formene. Dryss frøene på toppen og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Test med en grillpinne etter 15 minutter for og se om de sitter røre på pinnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn og etter hvilke størrelse du lager de i.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top