Bananmuffins
Bananmuffins til matpakken! Med disse kan man snike med en muffins eller to i matpakken, siden det meste av det søte kommer fra bananer og rosiner. Dessuten kan brune bananer gå i røren i stedet for søpla. Saftige og deilige muffins, og perfekte å fryse ned - så har du spennende matpakkemat klar til travle morgener!

Ingredienser
- 2 stk overmodne bananer
- 2 stk egg
- 1 dl nøytral olje (f.eks solsikkeolje)
- 2 store ss honning
- 100 g hvetemel
- 100 g havregryn eller havremel
- 0,25 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts kanel
- 50 g rosiner
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader, og ha muffinsformer av papir i muffinsformer av metall.
- Mos bananene med en gaffel, og rør inn eggene. Rør til slutt inn olje og honning.
- Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, for da kan muffinsene bli seige.
- Vend rosiner inn i røren, før du har den over i muffinformer. Fyll opp ca 2/3 av formen.
- Stek midt i ovnen i ca 18 minutter. Sjekk med en stekepinne etter 15 minutter, og stek litt lenger om deter røre på pinnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn. La stå i formen i 5 minutter, før du løfter de forsiktig ut av formen og avkjøler på rist.