Search
Close this search box.

Bananmuffins

Bananmuffins til matpakken! Med disse kan man snike med en muffins eller to i matpakken, siden det meste av det søte kommer fra bananer og rosiner. Dessuten kan brune bananer gå i røren i stedet for søpla. Saftige og deilige muffins, og perfekte å fryse ned - så har du spennende matpakkemat klar til travle morgener!
Bananmuffins

Ingredienser

  • 2 stk overmodne bananer
  • 2 stk egg
  • 1 dl nøytral olje (f.eks solsikkeolje)
  • 2 store ss honning
  • 100 g hvetemel
  • 100 g havregryn eller havremel
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts kanel
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, og ha muffinsformer av papir i muffinsformer av metall.
  • Mos bananene med en gaffel, og rør inn eggene. Rør til slutt inn olje og honning.
  • Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, for da kan muffinsene bli seige.
  • Vend rosiner inn i røren, før du har den over i muffinformer. Fyll opp ca 2/3 av formen.
  • Stek midt i ovnen i ca 18 minutter. Sjekk med en stekepinne etter 15 minutter, og stek litt lenger om deter røre på pinnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn. La stå i formen i 5 minutter, før du løfter de forsiktig ut av formen og avkjøler på rist.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til matboksen

  • Alle
  • Skolestart
Alle
  • Alle
  • Skolestart
Nystekte glutenfrie horn med ost og skinke.

Glutenfrie horn med ost og skinke

Oppskåret grovt matpakkebrød med smør.

Grovt matpakkebrød

Regnbuekake med ostekrem

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top