Bananmuffins til matpakken! Med disse kan man snike med en muffins eller to i matpakken, siden det meste av det søte kommer fra bananer og rosiner. Dessuten kan brune bananer gå i røren i stedet for søpla. Saftige og deilige muffins, og perfekte å fryse ned - så har du spennende matpakkemat klar til travle morgener!
Ingredienser
2stkovermodne bananer
2 stk egg
1dlnøytral olje(f.eks solsikkeolje)
2store sshonning
100ghvetemel
100ghavregryn eller havremel
0,25tssalt
1tsbakepulver
0,5tskanel
50grosiner
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader, og ha muffinsformer av papir i muffinsformer av metall.
Mos bananene med en gaffel, og rør inn eggene. Rør til slutt inn olje og honning.
Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, for da kan muffinsene bli seige.
Vend rosiner inn i røren, før du har den over i muffinformer. Fyll opp ca 2/3 av formen.
Stek midt i ovnen i ca 18 minutter. Sjekk med en stekepinne etter 15 minutter, og stek litt lenger om deter røre på pinnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn. La stå i formen i 5 minutter, før du løfter de forsiktig ut av formen og avkjøler på rist.