Grove pizzaboller

Pizzaboller er praktisk å ha i fryseren på travle dager, og når brødmaten begynner å bli litt kjedelig. Bare ta opp så mange boller dere trenger og legg dem rett i matboksen. Disse er litt grove og smaksrike og saftige med en god tomatsaus. Disse er vegetariske, men du kan også ha biter av f.eks skinke eller salami i.
porsjoner12 stk

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvetemel, grovt
  • 1 ts flaksalt
  • 2,5 ts pizzagjær
  • 1 ts ferskere bakst
  • 3 dl kaldt vann
  • 2 ss olivenolje

Fyll

  • litt olivenolje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum eller 2 ss finhakket fersk
  • 1/2 ts flaksalt
  • sort pepper
  • revet gulost eller cheddar

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle og elt sammen med en kraftig kjøkkenmaskin. Elt i 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie eller en tallerken og la heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
  • Lag sausen ved å surre hvitløk i olje på medium varme i et par minutter til løken er myk. Tilsett hermetiserte tomater, tomatpure og krydder. La putre på svak varme i 10 minutter. Avkjøl.
  • Kjevle deigen ut til en rektangel på en melet benkeflate, og smør sausen utover. Dryss på ost og rull sammen. Skjær i skiver og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk med folie og hev til dobbelt størrelse.
  • Forvarm ovnen til 220 grader og stekmidt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne. Oppbevar gjerne i fryseren og ta opp av fryseren til f.eks lunsj eller matpakker.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top