Grove pizzaboller
Pizzaboller er praktisk å ha i fryseren på travle dager, og når brødmaten begynner å bli litt kjedelig. Bare ta opp så mange boller dere trenger og legg dem rett i matboksen. Disse er litt grove og smaksrike og saftige med en god tomatsaus. Disse er vegetariske, men du kan også ha biter av f.eks skinke eller salami i.
porsjoner12 stk
Ingredienser
- 200 g hvetemel
- 200 g sammalt hvetemel, grovt
- 1 ts flaksalt
- 2,5 ts pizzagjær
- 1 ts ferskere bakst
- 3 dl kaldt vann
- 2 ss olivenolje
Fyll
- litt olivenolje
- 2-3 fedd hvitløk
- 1/2 boks hermetiske tomater
- 1 ss tomatpure
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum eller 2 ss finhakket fersk
- 1/2 ts flaksalt
- sort pepper
- revet gulost eller cheddar
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle og elt sammen med en kraftig kjøkkenmaskin. Elt i 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie eller en tallerken og la heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
- Lag sausen ved å surre hvitløk i olje på medium varme i et par minutter til løken er myk. Tilsett hermetiserte tomater, tomatpure og krydder. La putre på svak varme i 10 minutter. Avkjøl.
- Kjevle deigen ut til en rektangel på en melet benkeflate, og smør sausen utover. Dryss på ost og rull sammen. Skjær i skiver og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk med folie og hev til dobbelt størrelse.
- Forvarm ovnen til 220 grader og stekmidt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne. Oppbevar gjerne i fryseren og ta opp av fryseren til f.eks lunsj eller matpakker.