Grove horn med kjøttdeig
Grove horn med kjøttdeig passer utmerket å bake til matpakken eller som turmat. De er enkle å spise, smaker godt og holder på energien utover dagen. Dessuten slipper man at pålegget blir tørt og kjedelig, da alt det gode ligger gjemt inne i hornet! I denne oppskriften bruker vi kjøttdeig, ost og krydder, men fyllet kan selvfølgelig erstattes med det du liker best.

porsjoner16
Ingredienser
DEIG
- 200 g hvetemel
- 100 g sammalt hvete, fin
- 100 g sammalt hvete, grov
- 0,5 ts salt
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 60 g romtemperert smør (eller Melange uten melk, soya og salt)
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - fersk gjær original
- 3 dl kald melk (eller vann)
FYLL
- 400 g kjøttdeig, 1 liten gul løk, revet ost, salt, soltørkede tomater. Smakes til med salt og pepper.
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig.
- Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader. Stek kjøttdeig og løk og smak til med salt og pepper. Bland inn soltørket tomat i små biter.
- Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Legg ferdig stekt kjøttdeig og ost i ytterkant på "pizzastykkene" og rull sammen. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 45 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt oregano (evt. valmue- eller sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.