Grove horn med kjøttdeig

Grove horn med kjøttdeig passer utmerket å bake til matpakken eller som turmat. De er enkle å spise, smaker godt og holder på energien utover dagen. Dessuten slipper man at pålegget blir tørt og kjedelig, da alt det gode ligger gjemt inne i hornet! I denne oppskriften bruker vi kjøttdeig, ost og krydder, men fyllet kan selvfølgelig erstattes med det du liker best.
Grove horn med kjøttdeig i.
porsjoner16

Ingredienser

DEIG

FYLL

  • 400 g kjøttdeig, 1 liten gul løk, revet ost, salt, soltørkede tomater. Smakes til med salt og pepper.

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig.
  • Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader. Stek kjøttdeig og løk og smak til med salt og pepper. Bland inn soltørket tomat i små biter.
  • Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Legg ferdig stekt kjøttdeig og ost i ytterkant på "pizzastykkene" og rull sammen. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 45 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
  • Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt oregano (evt. valmue- eller sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil hornene holde seg ferske og fine lenger. Hornene smaker aller best nystekte, men kan godt fryses og tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top