Pizzaboller
Pizzaboller er enkelt å lage, også smaker de så godt! De er like godt egnet i matpakken som til turmat eller fredagskos.
porsjoner10
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 0,5 ts salt
- 0,5 ss sukker
- 25 g fersk gjær original
- 25 g romtemperert smør
- 1 stk egg
- 3,5 dl kaldt vann
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør i terninger.
- Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 30 minutter på kjøkkenbenken.
- Del deigen deigen i 20 like store deler. Trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Trykk deigemnene litt flate med håndbaken. Dekk til med plast og etterhev bollene i ca. 45 - 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
- Smør tomatsaus på toppen av bollene og legg på hakket skinke, tomat og revet ost. Ønsker du å ha på annet fyll, kan du selvsagt velge å gjøre det. Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.