Pizzaboller er praktisk å ha i fryseren på travle dager, og når brødmaten begynner å bli litt kjedelig. Bare ta opp så mange boller dere trenger og legg dem rett i matboksen. Disse er litt grove og smaksrike og saftige med en god tomatsaus. Disse er vegetariske, men du kan også ha biter av f.eks skinke eller salami i.
1tstørket basilikum(eller 2 ss finhakket fersk basilikum)
1/2tsflaksalt
sort pepper
revet gulost(eller cheddar)
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle og elt sammen med en kraftig kjøkkenmaskin. Elt i 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie eller en tallerken og la heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Lag sausen ved å surre hvitløk i olje på medium varme i et par minutter til løken er myk. Tilsett hermetiserte tomater, tomatpure og krydder. La putre på svak varme i 10 minutter. Avkjøl.
Kjevle deigen ut til en rektangel på en melet benkeflate, og smør sausen utover. Dryss på ost og rull sammen. Skjær i skiver og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk med folie og hev til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 220 grader og stekmidt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne. Oppbevar gjerne i fryseren og ta opp av fryseren til f.eks lunsj eller matpakker.