Ostekake med Nugattisaus
Dette er en silkemyk ostekake marmorert med Nugatti, og en klassisk kjeksbunn. Selv om den skal en tur i ovnen er den lettere å lage en andre bakte ostekaker da denne ikke trenger vannbad.

porsjoner8
Ingredienser
- 250 g Digestive kjeks
- 125 g smør
- 450 g kremost
- 2 store romtempererte egg
- 100 g sukker
- 0,5 dl kremfløte
- 0,5 dl Nugattisaus
- 0,5 dl Nugatti
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 160 grader over og undervarme. Ha bakepapir i en springform på 20-24 cm og smør kanten av formen med litt smør.
- Smelt smør og knus kjeksene i en foodprosessor. Rør smøret inn i smulene og ha over i kakeformen. Fordel jevnt og klem lett ned. Ikke tettpakk kjeksbunnen, for da er det vanskelig å få skjeen igjennom kjekslaget når du spiser kaken. Så vær lett på hånden og bruk et lett trykk. Sett kaldt.
- Vask foodprosessoren og tilsett kremost, egg, sukker og fløte. Kjør sammen til en glatt krem. Ha ⅔ i formen. Rør Nugatti og Nugattisaus i resten av ostemassen og hell over i formen. Dra en smørkniv gjennom de to lagene for å marmorere de to rørene grovt sammen. En eller to ganger gjennom burde holde.
- Sett formen midt i stekeovnen og stek i 30-35 min til kantene har begynt å sette seg, men midten av formen fortsatt “disser” lett når du beveger på formen. Avkjøl og sett i kjøleskapet over natten. Server gjerne med litt ekstra Nugattisaus og grovhakkede hasselnøtter.