Ostekake med Nugattisaus

Dette er en silkemyk ostekake marmorert med Nugatti, og en klassisk kjeksbunn. Selv om den skal en tur i ovnen er den lettere å lage en andre bakte ostekaker da denne ikke trenger vannbad.  
porsjoner8

Ingredienser

  • 250 g Digestive kjeks
  • 125 g smør
  • 450 g kremost
  • 2 store romtempererte egg
  • 100 g sukker
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl Nugattisaus
  • 0,5 dl Nugatti

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader over og undervarme. Ha bakepapir i en springform på 20-24 cm og smør kanten av formen med litt smør.
  • Smelt smør og knus kjeksene i en foodprosessor. Rør smøret inn i smulene og ha over i kakeformen. Fordel jevnt og klem lett ned. Ikke tettpakk kjeksbunnen, for da er det vanskelig å få skjeen igjennom kjekslaget når du spiser kaken. Så vær lett på hånden og bruk et lett trykk. Sett kaldt.
  • Vask foodprosessoren og tilsett kremost, egg, sukker og fløte. Kjør sammen til en glatt krem. Ha ⅔ i formen. Rør Nugatti og Nugattisaus i resten av ostemassen og hell over i formen. Dra en smørkniv gjennom de to lagene for å marmorere de to rørene grovt sammen. En eller to ganger gjennom burde holde.  
  • Sett formen midt i stekeovnen og stek i 30-35 min til kantene har begynt å sette seg, men midten av formen fortsatt “disser” lett når du beveger på formen. Avkjøl og sett i kjøleskapet over natten. Server gjerne med litt ekstra Nugattisaus og grovhakkede hasselnøtter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top