Nugattimakroner

Nydelige makroner med smak av Nugatti er en perfekt liten dessert. Disse er sprø utenpå og myke inne fylt med deilig Nugattikrem!
porsjoner25 makroner

Ingredienser

Makroner grunnoppskrift

  • 140 g mandelmel eller finmalte blansjerte og tørre mandler (ikke fettredusert mandelmel)
  • 150 g melis
  • 120 g eggehvite
  • 160 g sukker

Nugattikrem

  • 200 g mørk sjokolade
  • 100 g Nugattisaus
  • 100 g kremfløte

Til servering/ pynt

  • 50 g mørk sjokolade
  • 2 ss finhakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

Makroner grunnoppskrift

  • Bland melis og mandelmel sammen.
  • Mål opp eggehvitene og pass på så det ikke er spor av eggeplomme i hviten. Ha eggehviten i en kjøkkenmaskin og pisk på medium hastighet til de begynner å skumme lett. 
  • Mål opp sukker og ha halvparten av sukkeret i eggehvitene, øk hastigheten og pisk i et par minutter. Tilsett så litt og litt sukker. Når alt sukkeret er i eggehviten, la maskinen gå ett par minutter til, til marengsen er blank og luftig. Den skal ikke gå for lenge slik at marengsen blir "tørr" og porøs. Den skal fortsatt ha blanke og myke topper.
  • Sikt mandelmel og melis i marengsen, og rør inn med en slikkepott. Ha eventuelt i sterk konditorfarge som tykk gelfarge. (Flytende konditorfarge er for svak og kan ødelegge røren) Rør sammen til røren blir tykk og flytende. Test om røren er passe flytende ved å la røren renne av slikkepotten. Røren skal være akkurat flytende nok til å renne langsomt og tykt av slikkepotten.
  • Ha massen i en sprøytepose med en rund tipp. Lag runde makroner (ca. 3-4 cm i diameter) på et stekebrett med bakepapir. Har du en silikonmatte, legg gjerne denne under bakepapiret. Eller, bruk dobbelt bakepapir (har du en makronmatte, så bruk gjerne denne). Da sprekker ikke makronene så lett under steking. La det være litt avstand mellom dem da de flyter litt ut.
  • La makronene ligge i romtemperatur i 45-60 minutter slik at de blir litt tørre på overflaten og det er mulig å ta forsiktig på dem uten å få masse på fingeren. Dette er viktig for å få den karakteristiske “foten” nederst på makronene. Forvarm i mellomtiden ovnen til 150 grader varmluft.
  • Stek midt i ovnen i 12-14 minutter, til makronene har løftet seg opp og fått de små “føttene” med bobler under seg.
  • La de kjøle seg ned på brettet før du løfter dem av. Makronene kommer til å sitte fast på brettet når de er varme, så det er viktig å avkjøle dem på brettet.

Nugattikrem

  • Lag Nugattikrem mens makronene avkjøler seg.  Finhakk den mørke sjokoladen og ha over i en skål. Varm opp fløte og Nugattisaus på medium varme til det ryker, og hell over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør sammen til en glatt sjokoladesaus. La stå i romtemperatur til den er tykk.
  • Sorter makronene i par som passer sammen i størrelse. Ha Nugattikremen i en sprøytepose, ha litt krem på undersiden av en makronene, ca 1 ts og klem lett sammen med den andre makronen som passer. Legg de over på et lite fat. Smelt sjokolade over vannbad og ha over i et liten sprøytepose. Klipp et lite hull og lag striper på de ferdige makronene. Dryss over hasselnøtter og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ha makronene over i en lufttett boks, legg de inntil hverandre og på høykant. Sett på et tett lokk og ha boksen i kjøleskapet i et døgn. Da trekker fuktigheten fra kremen ut i makronene og du får det lekre sprø skallet ytterst i makronene, og en myk og saftig kjerne. Hvis de fortsatt er harde etter en natt, kan du legge noen båter med sitron i boksen og la makronene trekke til seg fuktigheten fra den.
  • Tips: Kan også fryses. Ha de i en lufttett boks og stående på høykant. Holder i minst 2 måneder og er gøy å ha liggende til kaffebesøk eller til pynt av kaker.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top