Dette er en silkemyk ostekake marmorert med Nugatti, og en klassisk kjeksbunn. Selv om den skal en tur i ovnen er den lettere å lage en andre bakte ostekaker da denne ikke trenger vannbad.
Forvarm stekeovnen til 160 grader over og undervarme. Ha bakepapir i en springform på 20-24 cm og smør kanten av formen med litt smør.
Smelt smør og knus kjeksene i en foodprosessor. Rør smøret inn i smulene og ha over i kakeformen. Fordel jevnt og klem lett ned. Ikke tettpakk kjeksbunnen, for da er det vanskelig å få skjeen igjennom kjekslaget når du spiser kaken. Så vær lett på hånden og bruk et lett trykk. Sett kaldt.
Vask foodprosessoren og tilsett kremost, egg, sukker og fløte. Kjør sammen til en glatt krem. Ha ⅔ i formen. Rør Nugatti og Nugattisaus i resten av ostemassen og hell over i formen. Dra en smørkniv gjennom de to lagene for å marmorere de to rørene grovt sammen. En eller to ganger gjennom burde holde.
Sett formen midt i stekeovnen og stek i 30-35 minutter til kantene har begynt å sette seg, men midten av formen fortsatt “disser” lett når du beveger på formen. Avkjøl og sett i kjøleskapet over natten. Server gjerne med litt ekstra Nugattisaus og grovhakkede hasselnøtter.