Pavlova med Smash! saus

Pavlova med Smash! saus og is er lett å lage, og praktisk til selskaper, for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, nydelig Smash! saus og Smash!

Ingredienser

Marengs

  • 4 stk eggehviter
  • 1 klype salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronjuice (eller 0,5 ts eddik)

Topping

  • 1 boks med din favoritt vanilje- eller sjokolade-is. Ca 6 store kuler
  • litt Smash!
  • 1/2 flaske Smash! saus

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt pisker. Pisk i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn vaniljeessens, maizena og sitronsaft/eddik.
  • Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, midt i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge is og bær.
  • Sett i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl på platen.
  • Topp pavlovaen med is, saus og smash rett førservering. Passer for ca 6 stykker. Pavlovaen kan lages flere dager i forveien. 
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top