Search
Close this search box.

Pavlova med Smash!-saus

Pavlova med Smash!-saus og is er lett å lage, og praktisk til selskaper, for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, nydelig Smash!-saus og Smash!
Pavlova med Smash!-saus og iskrem

Ingredienser

Marengs

  • 4 stk eggehviter
  • 1 klype salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronjuice (eller 0,5 ts eddik)

Topping

  • 1 boks med din favoritt vanilje- eller sjokolade-is. Ca 6 store kuler
  • litt Smash!
  • 1/2 flaske Smash! saus

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt pisker. Pisk i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn vaniljeessens, maizena og sitronsaft/eddik.
  • Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, midt i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge is og bær.
  • Sett i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl på platen.
  • Topp pavlovaen med is, saus og smash rett førservering. Passer for ca 6 stykker. Pavlovaen kan lages flere dager i forveien. 
Skriv ut oppskriften

Flere Pavlova-oppskrifter

  • Alle
  • Pavlova og marengs
Alle
  • Alle
  • Pavlova og marengs
Regnbuemarengs

Regnbuemarengs

Pavlova med multekrem

Pavlova med multekrem

Pavlova med sjokolade og nougat

Pavlova med sjokolade og nougat

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top