Pavlova med Smash!-saus
Pavlova med Smash!-saus og is er lett å lage, og praktisk til selskaper, for marengsen kan lages flere dager i forveien. Sprø marengs toppet med myk is, nydelig Smash!-saus og Smash!
Ingredienser
Marengs
- 4 stk eggehviter
- 1 klype salt
- 225 g sukker
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 1 ss maizena
- 1 ts sitronjuice (eller 0,5 ts eddik)
Topping
- 1 boks med din favoritt vanilje- eller sjokolade-is. Ca 6 store kuler
- litt Smash!
- 1/2 flaske Smash! saus
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt pisker. Pisk i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn vaniljeessens, maizena og sitronsaft/eddik.
- Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, midt i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge is og bær.
- Sett i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl på platen.
- Topp pavlovaen med is, saus og smash rett førservering. Passer for ca 6 stykker. Pavlovaen kan lages flere dager i forveien.