Search
Close this search box.

Vaffelrøre

Vaffelrøre som gir verdens beste vafler er laget av Sjømannskirken i København. Sjømannskirker fra hele verden har kjempet om å lage den beste vaffeloppskriften. Denne oppskriften er blitt kåret til den aller beste vaffeloppskriften i 2008, 2011 og 2012.
Vaffelrøre
porsjoner16

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen til en jevn og klumpfri røre.
  • Varm opp vaffeljernet og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.

Tips og triks

Legger du vaflene på en bakerist etter steking, får de en mye sprøere overflate enn om de legges på hverandre. Det er smak og behag om du liker sprøe eller myke vafler, men dette er trikset for sprøe og gode vafler!
Skriv ut oppskriften

Flere vaffel-oppskrifter

  • Alle
  • Vafler
Alle
  • Alle
  • Vafler
Vafler med appelsiner i karamellsaus

Vafler med appelsiner i karamellsaus

Grove valfer med gulrot

Grove vafler med gulrot

Vaffel med Smash!-saus

Scroll to Top