Vafler med appelsiner i karamellsaus

Vafler med karamell-appelsiner! Her får du friskt og søtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som blant annet passer perfekt til påske.
Vafler med appelsiner i karamellsaus

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Karamell-appelsiner:

  • 4 stk appelsiner
  • 3 ss Idun Fudgesaus
  • 3 ss Idun Karamellsaus

Fremgangsmåte

Vaffelrøre:

  • Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.

Karamell-appelsiner:

  • Skjær skinnet av appelsinene, og skjær de i skriver eller båter. Ha over i en skål og hell over sausenene. Vend rundt og la stå i 30 minutter eller mer, til karamellen har “smeltet” sammen med appelsinene.

Servering:

  • Stek vafler og server sammen med vaniljeis og appelsinskiver. Hell gjerne over litt ekstra saus ved servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top
Scroll to Top