Vafler med appelsiner i karamellsaus

Vafler med karamell-appelsiner! Her får du friskt og søtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som blant annet passer perfekt til påske.
Vafler med appelsiner i karamellsaus

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Karamell-appelsiner:

  • 4 stk appelsiner
  • 3 ss Idun Fudgesaus
  • 3 ss Idun Karamellsaus

Fremgangsmåte

Vaffelrøre:

  • Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.

Karamell-appelsiner:

  • Skjær skinnet av appelsinene, og skjær de i skriver eller båter. Ha over i en skål og hell over sausenene. Vend rundt og la stå i 30 minutter eller mer, til karamellen har “smeltet” sammen med appelsinene.

Servering:

  • Stek vafler og server sammen med vaniljeis og appelsinskiver. Hell gjerne over litt ekstra saus ved servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top