Vafler med appelsiner i karamellsaus
Vafler med karamell-appelsiner! 🍊 Her får du friskt og søtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som blant annet passer perfekt til påske.
Ingredienser
Vaffelrøre
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 2 dl skummet kulturmelk
- 1,5 dl helmelk
- 1 dl vann
- 350 g hvetemel
- 0,5 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts kardemomme
- 125 g smeltet smør
Karamell-appelsiner
- 4 stk appelsiner
- 3 ss Idun Karamellsaus
Fremgangsmåte
Vaffelrøre
- Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.
Karamell-appelsiner
- Skjær skinnet av appelsinene, og skjær de i skriver eller båter. Ha over i en skål og hell over sausenene. Vend rundt og la stå i 30 minutter eller mer, til karamellen har “smeltet” sammen med appelsinene.
Servering
- Stek vafler og server sammen med vaniljeis og appelsinskiver. Hell gjerne over litt ekstra saus ved servering.