Search
Close this search box.

Havrevafler

Vafler med havregryn og sammalt hvetemel, gir halvgrove vafler som inneholder mer fiber enn vafler laget uten. I oppskriften bruker vi natron og litt kulturmelk som gir en litt syrnet god smak. Disse vaflene er kjempegode, faktisk noe av det bedre vi har spist av grove vafler!
Vafler med havregryn
porsjoner7

Ingredienser

Vaffelrøre

  • 90 g hvetemel
  • 90 g sammalt hvete, fin
  • 40 g lettkokte havregryn
  • 1 ts kardemomme
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts Idun Natron
  • 4 dl kulturmelk (eller kefir)
  • 2 stk mellomstore egg
  • 2 ss smeltet smør (eller flytende margarin)

Fremgangsmåte

  • Start med å ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  • Ha kulturmelk, smeltet smør (eller flytende margarin) og egg i et litermål, og rør sammen. Rør inn væsken med de tørre ingrediensene til en jevn røre.
  • Varm opp vaffeljernet og stek havrevaflene gylne og fine. Nystekte vafler smaker best, og server de gjerne sammen med et godt syltetøy og rømme eller pisket krem.

Tips og triks

En vaffelrøre kan godt oppbevares i kjøleskapet natten over. Ha den i en boks med lokk, eller legg folie over bollen med røre. Du kan oppleve at røren blir litt grå i fargen. Dette er ikke farlig og gir heller ingen bismak. Det er ikke mugg, men en reaksjon som skjer i røren, og er helt ufarlig.
Skriv ut oppskriften

Flere vaffeloppskrifter

  • Alle
  • Vafler
Alle
  • Alle
  • Vafler
Vaffel med is

Vaffel med is

Luftige vafler

Luftige vafler med gjær

Sjokoladevafler

Sjokoladevafler

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top