Sjokoladevafler
Nystekte sjokoladevafler med is og toppet med sjokoladesaus. Trenger vi å si noe mer?!

Ingredienser
Sjokoladevafler:
- 2 stk egg
- 1,5 dl sukker
- 3 dl skummet kulturmelk
- 1 dl helmelk
- 1 dl vann
- 350 g hvetemel
- 0,5 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 4 ss kakao
- 125 g smeltet smør
Til servering:
- Is med sjokolade,vanilje eller skogsbærsmak
- Idun Sjokoladesaus eller Idun Sjokoladesaus som stiver på isen
Fremgangsmåte
- Startmed å smelte smøret, og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland skummet kulturmelk, helmelk, vann og vaniljeessens sammen i et litermål, og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen, til en jevn og klumpfri røre.
- Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.
- Server nystekte, med is og saus.
Notes
Ps, tips til kurs om sjokolade finner du her
Flere vaffeloppskrifter
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område
Alle
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område