Sjokoladevafler
Nystekte sjokoladevafler med is og toppet med sjokoladesaus. Trenger vi å si noe mer?!
Ingredienser
Sjokoladevafler
- 2 stk egg
- 1,5 dl sukker
- 3 dl skummet kulturmelk
- 1 dl helmelk
- 1 dl vann
- 350 g hvetemel
- 0,5 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 4 ss kakao
- 125 g smeltet smør
Til servering
- Is med sjokolade, vanilje eller skogsbærsmak
- Idun Sjokoladesaus (eller Idun Sjokoladesaus som stiver på isen)
Fremgangsmåte
- Startmed å smelte smøret, og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland skummet kulturmelk, helmelk, vann og vaniljeessens sammen i et litermål, og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen, til en jevn og klumpfri røre.
- Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.
- Server nystekte, med is og saus.