Sjokoladevafler

Nystekte sjokoladevafler med is og toppet med sjokoladesaus. Trenger vi å si noe mer?!
Sjokoladevafler

Ingredienser

Sjokoladevafler:

  • 2 stk egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 1 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 4 ss kakao
  • 125 g smeltet smør

Til servering:

  • Is med sjokolade,vanilje eller skogsbærsmak
  • Idun Sjokoladesaus eller Idun Sjokoladesaus som stiver på isen

Fremgangsmåte

  • Startmed å smelte smøret, og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk, vann og vaniljeessens sammen i et litermål, og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen, til en jevn og klumpfri røre.
  • Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.
  • Server nystekte, med is og saus.

Notes

Ps, tips til kurs om sjokolade finner du her
Skriv ut oppskriften

Flere vaffeloppskrifter

  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • ALLERGIVENNLIGE
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • ANLEDNING
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • Valentine
  • Velg område
Alle
  • Alle
  • 17.mai
  • Alle merkedager
  • Alle oppskrifter
  • ALLERGIVENNLIGE
  • Andre surdeigsoppskrifter
  • ANLEDNING
  • Baguetter
  • Bakehjelpemidler
  • Barnebursdag
  • Boller
  • Boller og søt hvetebakst
  • Brød
  • Eltefritt
  • Essenser
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær
  • Festkaker
  • Focaccia
  • Formkaker
  • Fyll til kaker og gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Halloween
  • Hverdagsbrød
  • Hvetekaker
  • Iskrem
  • Jul
  • Julekaker
  • Kakepynt
  • Kaker
  • Konfekt
  • Lapper
  • Lucia
  • Morsdag
  • Muffins
  • Øvrige hevemidler
  • Pai
  • Pannekaker
  • PANNESTEKT
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza med kjøtt
  • Pizzagjær
  • Pizzasnurrer
  • Pølse- og hamburgerbrød
  • PRODUKTER
  • Rundstykker
  • Snurrer
  • SØT GJÆRBAKST
  • Spesialbrød
  • Spesialpizza
  • SURDEIG
  • Tørrgjær
  • Uten egg
  • Uten melk
  • Valentine
  • Velg område
Bløtekakevafler - Bløtkake-vafler

Bløtkake-vafler

Vafler med appelsiner i karamellsaus

Vafler med appelsiner i karamellsaus

17 mai vafler

17 mai vafler

Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

Nystekte vafler laget av verdens beste vaffelrøre.

Vaffelrøre

Glutenfrie vafler

Glutenfri vafler

Scroll to Top
Scroll to Top