Search
Close this search box.

Vaffel med is

Nå kan du lage deg en supergod vaffel med is hjemme! I denne oppskriften finner du fremgangsmåter for å lage tre populære iskremsmaker: sjokolade, bringebær og pistasj. Velg din favoritt, eller lag alle tre! I denne oppskriften har vi brukt ismaskin, men du kan lett lage iskrem uten.
Vaffel med is

Ingredienser

Basisingredienser iskrem

  • 2,5 dl helmelk
  • 2,5 dl fløte
  • 4 store eggeplommer
  • 250 g sukker

Til sjokoladeis

  • 200 g mørk sjokolade

Til bringebæris

  • 300 g bringebær (de kan være frosne eller friske bær)

Til pistasjis

Vaffelrøre (til ca 5 store vafler)

  • 250 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 4 dl kefir (eller skummet kulturmelk)
  • 100 g smeltet smør
  • 4 stk egg

Fremgangsmåte

Iskrem

  • Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke.

Sjokoladeis

  • Finhakk sjokoladen og rør inn i den fortsatt varme iskremen. Rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.

Bringebæris

  • Press bringebærene gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene og rør inn i kremen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.

Pistasjis

  • Hvis du ønsker en fin grønnfarge på iskremen kan du starte med å fjerne det tynne skallet på pistasjkjernene. Kok opp vann i en kjele og hell i kjernene. La stå og trekke i et par minutter til skallet har begynt å løsne. Hell av vannet og fjern skallet fra alle kjernene. Ha pistasjkjernene over i en blender og kjør de lenge til du har en tykk pasta. Hell den varme iskrem-røren over i en bolle, og visp inn pistasjkjernene og mandelekstrakt. Dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet.

Når isen (uansett smak) er helt avkjølt

  • Hell den i en ismaskin, og kjør til iskrem. Ha over i en lufttett beholder og sett i fryseren i minst fire timer, til isen er helt fast.

Vafler

  • Bland alt det tørre sammen i en bolle. Mål opp kefir og rør inn smør og egg. Hell det våte i det tørre og rør godt sammen til du har en klumpefri røre. La svelle i 20 minutter før steking.

Montering

  • Lag kremmerhus til vaflene med matpapir og klistemerker/teip. Rull vaffelen sammen i den ene enden og legg i kremmerhuset. Ha kuler med is i vaffelen og topp gjerne med friske bær, pisket krem og ikke minst gode iskremsauser.
Skriv ut oppskriften

Bli inspirert!

  • Alle
  • Iskrem
  • Kaker
  • Pannekaker
  • Vafler
Alle
  • Alle
  • Iskrem
  • Kaker
  • Pannekaker
  • Vafler
banankake med sjokolade

Banankake med sjokolade

Glutenfrie grove muffins i rød muffinsformer.

Glutenfrie grove muffins

Sjokolademuffins med salt lakris

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top