Nå kan du lage deg en supergod vaffel med is hjemme! I denne oppskriften finner du fremgangsmåter for å lage tre populære iskremsmaker: sjokolade, bringebær og pistasj. Velg din favoritt, eller lag alle tre! I denne oppskriften har vi brukt ismaskin, men du kan lett lage iskrem uten.
Ingredienser
Basisingredienser iskrem
2,5dlhelmelk
2,5dlfløte
4storeeggeplommer
250gsukker
Til sjokoladeis
200gmørk sjokolade
Til bringebæris
300gbringebær(de kan være frosne eller friske bær)
Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke.
Sjokoladeis
Finhakk sjokoladen og rør inn i den fortsatt varme iskremen. Rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Bringebæris
Press bringebærene gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene og rør inn i kremen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Pistasjis
Hvis du ønsker en fin grønnfarge på iskremen kan du starte med å fjerne det tynne skallet på pistasjkjernene. Kok opp vann i en kjele og hell i kjernene. La stå og trekke i et par minutter til skallet har begynt å løsne. Hell av vannet og fjern skallet fra alle kjernene. Ha pistasjkjernene over i en blender og kjør de lenge til du har en tykk pasta. Hell den varme iskrem-røren over i en bolle, og visp inn pistasjkjernene og mandelekstrakt. Dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet.
Når isen (uansett smak) er helt avkjølt
Hell den i en ismaskin, og kjør til iskrem. Ha over i en lufttett beholder og sett i fryseren i minst fire timer, til isen er helt fast.
Vafler
Bland alt det tørre sammen i en bolle. Mål opp kefir og rør inn smør og egg. Hell det våte i det tørre og rør godt sammen til du har en klumpefri røre. La svelle i 20 minutter før steking.
Montering
Lag kremmerhus til vaflene med matpapir og klistemerker/teip. Rull vaffelen sammen i den ene enden og legg i kremmerhuset. Ha kuler med is i vaffelen og topp gjerne med friske bær, pisket krem og ikke minst gode iskremsauser.