Search
Close this search box.

Bløtkake-vafler

Noen ganger får man lyst på bløtkake, men orker ikke å sette i gang med en hel kake. Da kan det være greit å finne fram vaffeljernet og lage en godt, men enkelt, alternativ! Nystekte vafler toppet med søt krem og norske jordbær. Perfekte til 17.mai og andre feiringer er de også! Ps, se andre gode kakeoppskrifter her.
Bløtekakevafler - Bløtkake-vafler

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Krem:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 - 2 ts sukker

Jordbær til topping:

  • 1 kurv jordbær
  • 3 ss sukker

Fremgangsmåte

Jordbær til topping:

  • Del jordbærene i to eller fire. Ha over i en skål, og bland sammen med sukkeret.
    La stå i ca 30 minutter til sukkeret har smeltet, og bærene har begynt å safte seg.

Vaffelrøre:

  • Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål, og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen til en jevn og klumpfri røre.
  • Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.

Krem:

  • Pisk fløte og sukker til en fast krem og server til nystekte vafler, sammen med jordbærene.

Notes

TIPS!

Legger du vaflene på en bakerist etter steking, får de en mye sprøere overflate enn om de legges på hverandre. Det er smak og behag om du liker sprøe eller myke vafler, men dette er trikset for sprøe og gode vafler!
 
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top