Bløtkake-vafler
Ingredienser
Vaffelrøre
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 2 dl skummet kulturmelk
- 1,5 dl helmelk
- 1 dl vann
- 350 g hvetemel
- 0,5 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts kardemomme
- 125 g smeltet smør
Krem
- 3 dl kremfløte
- 1 - 2 ts sukker
Jordbær til topping
- 1 kurv jordbær
- 3 ss sukker
Fremgangsmåte
Jordbær til topping
- Del jordbærene i to eller fire. Ha over i en skål, og bland sammen med sukkeret. La stå i ca 30 minutter til sukkeret har smeltet, og bærene har begynt å safte seg.
Vaffelrøre
- Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål, og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen til en jevn og klumpfri røre.
- Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne og fine i fargen.
Krem
- Pisk fløte og sukker til en fast krem og server til nystekte vafler, sammen med jordbærene.
Tips og triks
Legger du vaflene på en bakerist etter steking, får de en mye sprøere overflate enn om de legges på hverandre. Det er smak og behag om du liker sprøe eller myke vafler, men dette er trikset for sprøe og gode vafler!