Grove vafler (glutenfri)
Glutenfri grove vafler med havregryn Grove vafler laget med glutenfritt havremel og kulturmelk smaker godt. Vil du ha i litt ekstra tekstur i vaflene, kan du tilsette litt glutenfri havregryn. Havremelet kan erstattes med en blanding av fint og grovt glutenfritt mel, hvis du ikke har havremel for hånden. VIL DU HELLER LAGE FINE VAFLER? […]

porsjoner8
Ingredienser
Røre:
- 50 g smeltet smør + litt til steking
- 4 stk mellomstore egg
- 4 ss sukker
- 3 dl kulturmelk
- 20 g glutenfri havregryn (kan droppes)
- 200 g glutenfritt havremel ( kan erstattes med 100 g glutenfritt grovt mel og 100 g glutenfritt fint mel)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts Idun Morshjemmebakte - Natron
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Start med å smelt smøret i en kjele. Hell deretter i kulturmelken. og rør sammen.
- Pisk sammen egg og sukker. Hell i melkeblandingen og rør sammen. Bland glutenfritt havremel (eller fint og grovt glutenfritt mel), eventuelt havregryn, vaniljesukker, kardemomme, salt og natron i en bakebolle. Pisk de tørre ingrediensene sammen med det våte til en jevn og klumpfri røre.
- Glutenfri vafler smaker aller best når de er nystekte. Server gjerne vaflene sammen med syltetøy og rømme (alternativt laktosefri rømme).