Havrelapper
Havrelappene med valnøtter smaker godt, og er både enkelt og raskt å lage! I tillegg er de glutenfrie!
porsjoner8
Ingredienser
- 2,5 dl helmelk
- 2 ss raps- eller solsikkeolje
- 25 g fersk gjær original
- 1 ss Fiberhusk
- 0,5 ts lys sirup eller flytende honning
- 60 g havremel
- 100 g grovt revet gulrøtter
- 45 g Semper grovmiks
- 1 dl kesam
- 50 g hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i melken og ha i en bakebolle med olje.
- Ha i Fiberhusk, sirup og salt. Rør sammen til en jevn og klumpfri røre, og la røren svelle i 10 min.
- Tilsett resten av ingrediensene under omrøring og rør sammen. Rør inn valnøttene til slutt. Deigen skal være klissete, så ikke fortvil.
- Dekk til å la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader.
- Kna deigen med litt grov melmiks om nødvendig, og form til 8 topper på et stekebrett med bakepapir. Det vil være litt klissete å gjør dette.
- Pensle med olje og strø på med hakkede valnøtter på toppen.
- Stek havrelappene på midterste rille i ca. 20 - 25 minutter.
Tips og triks
Synes du det er vanskelig å finne glutenfritt havremel, kan du lage dette selv ved å ha glutenfri havre i en blender, og kjøre det sammen til et fint mel.