Search
Close this search box.

Glutenfri kake

Glutenfri kake med deilig nøttebunn, vaniljekrem og sommerens friske frukter. Mmm...
Glutenfri kake med vaniljekrem og jordbær.
porsjoner13

Ingredienser

Mandelbunn

  • 200 g malte mandler
  • 200 g melis
  • 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg

Vaniljekrem

  • 1 dl kremfløte
  • 1 pose kakefyll med vaniljesmak
  • 4 dl melk (du kan også bruke laktosefri vaniljekrem)
  • 3 ss sukker
  • 1 kurv frisk jordbær eller annen frukt

Fremgangsmåte

Mandelbunn

  • Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.
  • Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.
  • Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.

Vaniljekrem

  • Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.
  • Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!

Tips og triks

Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.
Skriv ut oppskriften

Flere glutenfrie oppskrifter

  • Alle
  • Glutenfri
Alle
  • Alle
  • Glutenfri
Glutenfrie grove muffins i rød muffinsformer.

Glutenfrie grove muffins

Nystekte glutenfrie kanelboller på en bakerist.

Glutenfrie kanelboller

Glutenfrie lussekatter

Glutenfrie lussekatter

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top