Glutenfri kake
Glutenfri kake med deilig nøttebunn, vaniljekrem og sommerens friske frukter. Mmm...
![Glutenfri kake med vaniljekrem og jordbær.](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2018/05/Glutenfri-kake-1024x640.jpg)
porsjoner13
Ingredienser
Mandelbunn
- 200 g malte mandler
- 200 g melis
- 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg
Vaniljekrem
- 1 dl kremfløte
- 1 pose kakefyll med vaniljesmak
- 4 dl melk (du kan også bruke laktosefri vaniljekrem)
- 3 ss sukker
- 1 kurv frisk jordbær eller annen frukt
Fremgangsmåte
Mandelbunn
- Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
- Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.
- Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.
- Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.
Vaniljekrem
- Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.
- Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!
Tips og triks
Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.