Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.
Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.
Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.
Vaniljekrem
Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.
Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!
Tips og triks
Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.