Search
Close this search box.

Glutenfrie smultringer

Glutenfrie smultringer er omtrent like gode som andre smultringer. Vær gjerne ute i god tid med årets julebakst, for smultringene kan med fordel fryses ned i plast og tas opp etter behov.
Nystekte glutenfrie smultringer.
porsjoner35

Ingredienser

Annet:

  • litt TORO Fin kakemiks til utbaking
  • 1000 g Flott Matfett til steking

Fremgangsmåte

  • Start med å piske egg og sukker til eggedosis.
  • Rør ut hornsaltet i kulturmelken og bland dette sammen med eggedosisen. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen til en jevn røre. Dekk til og sett røre kaldt i minst 1 time eller natten over.
  • Varm opp matfettet i en gryte. Du kan teste om fettet er varmt nok for steking ved å stikke en trepinne ned i fettet. Hvis det bruser rundt pinnen, er fettet varmt nok til steking av smultringene.
  • Kjevle ut deigen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut smultringer med en smultring-utstikker. Kok smultringen gyllen brune på begge sider, ta de opp av gryten og la de renne av på en bakeplate med kjøkkenpapir.

Tips og triks

TIPS!

Være ekstra varsom med varm smult - det er lett å brenne seg. Hvis fettet skulle ta fyr, ikke bruk vann for å slukke det - sett heller over et lokk!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top