Glutenfrie smultringer
Glutenfrie smultringer er omtrent like gode som andre smultringer. Vær gjerne ute i god tid med årets julebakst, for smultringene kan med fordel fryses ned i plast og tas opp etter behov.
porsjoner35
Ingredienser
- 1 stk egg
- 135 g sukker
- 1,5 dl kulturmelk
- 325 g Semper glutenfri mix
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Hornsalt
- 0,5 ts kardemomme
Annet:
- litt TORO Fin kakemiks til utbaking
- 1000 g Flott Matfett til steking
Fremgangsmåte
- Start med å piske egg og sukker til eggedosis.
- Rør ut hornsaltet i kulturmelken og bland dette sammen med eggedosisen. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen til en jevn røre. Dekk til og sett røre kaldt i minst 1 time eller natten over.
- Varm opp matfettet i en gryte. Du kan teste om fettet er varmt nok for steking ved å stikke en trepinne ned i fettet. Hvis det bruser rundt pinnen, er fettet varmt nok til steking av smultringene.
- Kjevle ut deigen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut smultringer med en smultring-utstikker. Kok smultringen gyllen brune på begge sider, ta de opp av gryten og la de renne av på en bakeplate med kjøkkenpapir.