Search
Close this search box.

Saftig og enkel glutenfri kake

Denne saftige og glutenfrie kaken, med deilig nøttebunn er perfekt til sommeren - da den er toppet med deilig vaniljekrem og friske jordbær!
Glutenfri kake, toppet med vaniljekrem og friske jorbær
porsjoner13

Ingredienser

Mandelbunn

  • 200 g malte mandler
  • 200 g melis
  • 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg

Vaniljekrem

Fremgangsmåte

Mandelbunn

  • Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.
  • Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.
  • Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.

Vaniljekrem

  • Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.
  • Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!

Tips og triks

Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.
Skriv ut oppskriften

Flere glutenfrie oppskrifter

  • Alle
  • Glutenfri
Alle
  • Alle
  • Glutenfri
Nystekte glutenfrie horn med ost og skinke.

Glutenfrie horn med ost og skinke

Grove vafler med gresk yoghurt og bær

Grove vafler (glutenfri)

Glutenfrie boller med toppet med kremost

Glutenfrie boller

Scroll to Top