Search
Close this search box.

Gode glutenfrie boller

Glutenfrie boller er alltid best når de er nystekte. De kan varmes forsiktig når de skal serveres.
Gode glutenfrie boller på en trefjøl.
porsjoner12

Ingredienser

Gjærdeig:

Kanelfyll:

  • 75 g romtemperert smør
  • 40 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel

Toscaknekk:

  • 1,5 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1,5 ss lys sirup
  • 0,75 dl hakkede nøtter eks. hasselnøtter, mandler eller valnøtter

Pensling

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  • Varm melken opp til maks 30 grader og hell i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og pisk slik at pulveret blandes godt. La blandingen svelle i ca. 10 minutter.
  • Ha i de øvrige ingrediensene sammen med smuldret gjær. Elt deigen sammen på lav/middels hastighet i 5 - 7 minutter til deigen er smidig.
  • Dekk deigen med et klede og la den forheve i 30 minutter. I mellomtiden lager du kanelfyllet ved å røre sammen alle ingrediensene til en jevn masse.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel og smør fyllet utover leiven. Rull sammen og skjær i skiver ( ca. 2-3 cm). Legg skivene med snittflaten opp i smurte muffinsformer. Dekk til og etterhev bollene i ca. 30 - 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
  • Toscaknekk:
    Ha smør, sukker, sirup og honning i en kjele. Varm opp under omrøring og la det småkoke i ca. 2 minutter.
  • Ta kjelen av varmen og tilsett nøtter, mandler og frø - rør om.
  • Pensle bollene med sammenvispet egg og fordel toscablandingen på toppen av bollene.
  • Stek de glutenfrie bollene midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter til de får en gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top