Gode glutenfrie boller
Glutenfrie boller er alltid best når de er nystekte. De kan varmes forsiktig når de skal serveres.

porsjoner12
Ingredienser
Gjærdeig:
- 2,5 dl melk
- 1 ss fiberhusk
- 75 g romtemperert smør
- 0,5 dl lys sirup
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 1 stk egg
- 1 knsp salt
- 1 ts kardemomme
- 300 g glutenfri melmiks
Kanelfyll:
- 75 g romtemperert smør
- 40 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
Toscaknekk:
- 1,5 ss smør
- 1 ss sukker
- 1,5 ss lys sirup
- 0,75 dl hakkede nøtter eks. hasselnøtter, mandler eller valnøtter
Pensling
- 1 stk sammenvispet egg
Fremgangsmåte
- Varm melken opp til maks 30 grader og hell i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og pisk slik at pulveret blandes godt. La blandingen svelle i ca. 10 minutter.
- Ha i de øvrige ingrediensene sammen med smuldret gjær. Elt deigen sammen på lav/middels hastighet i 5 - 7 minutter til deigen er smidig.
- Dekk deigen med et klede og la den forheve i 30 minutter. I mellomtiden lager du kanelfyllet ved å røre sammen alle ingrediensene til en jevn masse.
- Kjevle deigen ut til et rektangel og smør fyllet utover leiven. Rull sammen og skjær i skiver ( ca. 2-3 cm). Legg skivene med snittflaten opp i smurte muffinsformer. Dekk til og etterhev bollene i ca. 30 - 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
- Toscaknekk:
Ha smør, sukker, sirup og honning i en kjele. Varm opp under omrøring og la det småkoke i ca. 2 minutter. - Ta kjelen av varmen og tilsett nøtter, mandler og frø - rør om.
- Pensle bollene med sammenvispet egg og fordel toscablandingen på toppen av bollene.
- Stek de glutenfrie bollene midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter til de får en gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.