Search
Close this search box.

Saftig og enkel glutenfri kake

Denne saftige og glutenfrie kaken, med deilig nøttebunn er perfekt til sommeren - da den er toppet med deilig vaniljekrem og friske jordbær!
Glutenfri kake, toppet med vaniljekrem og friske jorbær
porsjoner13

Ingredienser

Mandelbunn

  • 200 g malte mandler
  • 200 g melis
  • 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg

Vaniljekrem

Fremgangsmåte

Mandelbunn

  • Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.
  • Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.
  • Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.

Vaniljekrem

  • Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.
  • Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!

Tips og triks

Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.
Skriv ut oppskriften

Flere glutenfrie oppskrifter

  • Alle
  • Glutenfri
Alle
  • Alle
  • Glutenfri
Glutenfrie boller med toppet med kremost

Glutenfrie boller

Nystekte glutenfrie smultringer.

Glutenfrie smultringer

Havrelapper

Havrelapper

Scroll to Top