Search
Close this search box.

Glutenfrie kanelboller

Glutenfrie kanelboller med smakfullt kanelfyll som er laget med brun farin. Den brune farinen gir kanelbollene en ekstra god smak på baksten. Ikke forveksle brun farin med brunt sukker, men velg den typen skal må stå kjølig for ikke å klumpe seg.
Nystekte glutenfrie kanelboller med melisglasur

Ingredienser

Glutenfri gjærdeig

Kanelfyll

  • 100 g romtemperert smør (eller margarin uten melk)
  • 40 g brun farin
  • 2 ss malt kanel

Pensling

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og sett kjelen til side. Rør inn smuldret fersk gjær til gjæren er oppløst. Tilsett fiberhusk, og rør om og blandingen svelle i ca. 10 minutter.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 5 - 10 minutter.
    Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen til dobbelt størrelse. I mellomtiden lager du kanelfyllet ved å røre sammen romtemperert sukker, brun farin og kanel.
  • Del deigen i to like store deler. Kjevle hver del ut til en kvadratisk leiv og smør på kanelfyllet. Rull sammen fra langsiden og skjær opp ca. 2 - 3 cm tykke skiver, og legg på et stekebrett med bakepapir.
    Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 minutter, eller til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle med sammenvispet egg. Stek kanelbollene i ca. 10 - 12 minutter, eller til de har en gyllen farge over og på undersiden.
  • Avkjøles på rist etter steking. Lag gjerne en melisglasur av melis, vann og et par dråper frisk sitron saft og pynt kanelbollene med glasuren.
Skriv ut oppskriften

Relevante oppskrifter

  • Alle
  • Glutenfri
Alle
  • Alle
  • Glutenfri
Nystekte glutenfrie horn med ost og skinke.

Glutenfrie horn med ost og skinke

Glutenfri kake, toppet med vaniljekrem og friske jorbær

Glutenfri kake

Glutenfri fastelavnskrans med syltetøy og krem

Glutenfri fastelavnskrans

Scroll to Top