Glutenfrie grove muffins

Grove glutenfrie muffins toppet med solsikkefrø. Dette er ikke søte muffins, men glutenfrie rundstykker som er bakst i muffinsformer.
Glutenfrie grove muffins i rød muffinsformer.
porsjoner18

Ingredienser

DEIG

  • 45 g gresskarfrø
  • 55 g hel bokhvete
  • 1 ss fiberhusk
  • 4 dl vann
  • 2 dl kesam
  • 50 g fersk gjær original
  • 50 g smør, romtemperert
  • 1 ss lys sirup eller flytende honning
  • 1 ts salt
  • 420 g glutenfri helmiks, grov
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • gresskarfrø og bokhvete til topping

Fremgangsmåte

  • Hakk gresskarfrøene til deigen og rist dem lett sammen med bokhveten i en stekepanne, og avkjøl.
  • Ha fiberhusk i en bakebolle, tilsett vann og Kesam, rør om og la det svelle i 10 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Smuldre gjæren i en annen bakebolle og legg i romtemperert smør i terninger. Tilsett resten av ingrediensene, og bland deigen sammen til en jevn masse. Deigen skal være litt klissete.
  • Fordel deigen i 18 smurte muffinsformer og legg på stekebrett. Har du en aluminiumsform for muffins, setter du formene i her.
  • Pensle med sammenvispet egg og strø på panneristet frø.
  • Stekes på midterste rille i ca. 10 - 12 minutter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top