Glutenfrie grove muffins
Grove glutenfrie muffins toppet med solsikkefrø. Dette er ikke søte muffins, men glutenfrie rundstykker som er bakst i muffinsformer.
porsjoner18
Ingredienser
- 45 g gresskarfrø
- 55 g hel bokhvete
- 1 ss fiberhusk
- 4 dl vann
- 2 dl kesam
- 50 g fersk gjær original
- 50 g smør, romtemperert
- 1 ss lys sirup (eller flytende honning)
- 1 ts salt
- 420 g glutenfri helmiks, grov
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
- gresskarfrø og bokhvete til topping
Fremgangsmåte
- Hakk gresskarfrøene til deigen og rist dem lett sammen med bokhveten i en stekepanne, og avkjøl.
- Ha fiberhusk i en bakebolle, tilsett vann og Kesam, rør om og la det svelle i 10 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Smuldre gjæren i en annen bakebolle og legg i romtemperert smør i terninger. Tilsett resten av ingrediensene, og bland deigen sammen til en jevn masse. Deigen skal være litt klissete.
- Fordel deigen i 18 smurte muffinsformer og legg på stekebrett. Har du en aluminiumsform for muffins, setter du formene i her.
- Pensle med sammenvispet egg og strø på panneristet frø.
- Stekes på midterste rille i ca. 10 - 12 minutter.