Search
Close this search box.

Glutenfrie boller

Glutenfrie boller med kjempegod smak! I stedet for å bruke rosiner i oppskriften kan den varieres med hakket sjokolade, nøtter eller annet godt. Litt glasur på toppen gir ekstra smak!
Glutenfrie boller med toppet med kremost
porsjoner24

Ingredienser

  • 1 boks Kesam
  • 3 dl kaldt vann
  • 2 ss Fiberhusk
  • 70 g jyttemel, blå
  • 1 pose Idun tørrgjær for søte deiger
  • 6 ss smeltet smør
  • 1/2 ts salt
  • 1 pk Semper mel, for fine deiger
  • 130 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • en neve rosiner

Fremgangsmåte

  • Ha Kesam i en bakebolle, tilsett vann og rør sammen. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og rør deigen sammen til den er smidig og uten klumper. Bruk en sleiv eller elt deigen i en kjøkkenmaskin. Ha i rosinene mot slutten av eltetiden. .
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Ha litt olje på hendene slik at deigen ikke fester seg så godt til hendene og del den opp i 24 like store deler og trill til boller.
  • Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, eller i smurte muffinsformer.
  • Etterhev bollene tildekket i ca. 30 - 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Stek brettene med boller i ca. 12 - 15 minutter. Bytt gjerne plass på brettene halvveis i steketiden for en jevnere farge. Avkjøl på rist etter steking.
  • Pynt gjerne bollene med melisglasur eller litt melisdryss innen servering.
Skriv ut oppskriften

Relevante oppskrifter

  • Alle
  • Glutenfri
Alle
  • Alle
  • Glutenfri
Nystekte glutenfrie kanelboller med melisglasur

Glutenfrie kanelboller

Grove vafler med gresk yoghurt og bær

Grove vafler (glutenfri)

Glutenfri fastelavnskrans med syltetøy og krem

Glutenfri fastelavnskrans

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top