Glutenfrie boller
Glutenfrie boller med kjempegod smak! I stedet for å bruke rosiner i oppskriften kan den varieres med hakket sjokolade, nøtter eller annet godt. Litt glasur på toppen gir ekstra smak!
porsjoner24
Ingredienser
- 1 boks Kesam
- 3 dl kaldt vann
- 2 ss Fiberhusk
- 70 g jyttemel, blå
- 1 pose tørrgjær for søte deiger
- 6 ss smeltet smør
- 1/2 ts salt
- 1 pk Semper mel, for fine deiger
- 130 g sukker
- 1 ts kardemomme
- en neve rosiner
Fremgangsmåte
- Ha Kesam i en bakebolle, tilsett vann og rør sammen. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og rør deigen sammen til den er smidig og uten klumper. Bruk en sleiv eller elt deigen i en kjøkkenmaskin. Ha i rosinene mot slutten av eltetiden. .
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Ha litt olje på hendene slik at deigen ikke fester seg så godt til hendene og del den opp i 24 like store deler og trill til boller.
- Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, eller i smurte muffinsformer.
- Etterhev bollene tildekket i ca. 30 - 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Stek brettene med boller i ca. 12 - 15 minutter. Bytt gjerne plass på brettene halvveis i steketiden for en jevnere farge. Avkjøl på rist etter steking.
- Pynt gjerne bollene med melisglasur eller litt melisdryss innen servering.