Ostekake med sjokolade
Ostekake med sjokolade i både bunnen og ostekremen smaker fantastisk godt! Denne kaken passer til de fleste anledninger – fra den store festen til kaffekosen. Kaken inneholder ikke gelatin. For en glutenfri variant av ostekaken: bruk glutenfri kjeks, som for eksempel Havredigestive fra Semper.
porsjoner12
Ingredienser
Bunn
- 250 g knust Digestive kjeks ((gjerne glutenfri))
- 100 g smeltet smør
- 3 ss bakekako
- 0,25 ts flaksalt
Ostekrem
- 400 g romtemperert nøytral kremost
- 200 g mørk bakesjokolade
- 100 g sukker
- 3 dl kremfløte
- 5 ss sterk kaffe (valgfritt)
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
Pynt
- 100 g mørk bakesjokolade
- 1 dl kremfløte
- Friske bringebær
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
- Knus kjeks fint i en pose eller i en foodprosessor. Smelt smøret og bland inn den knuste kjeksen sammen med kakao og salt.
- Fordel massen i en 20 - 22 cm rund form. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Man må ikke steke bunnen, men den blir sprøere. Husk å avkjøle bunnen etter steking. Kaken kan også sette bunnen kjølig noen timer til den har satt seg om du ikke vil steke den.
- Pisk kremfløten lett og sett den i kjøleskapet.
- Smelt sjokolade i vannbad eller på lav varme i en mikrobølgeovn, og la den avkjøles.
- Pisk romtempererte kremost med sukker. Bland først den smeltede sjokoladen inn i kremosten, deretter pisket kremfløte og til slutt kaffen (som må være kald). Bruk håndkraft eller gjør det forsiktig med en håndmikser. Jobb raskt og hell kremen i formen over kjeksbunnen. Sett kaken kjølig 3-4 timer eller til dagen etter.
- Grovhakk sjokoladen og ha i en liten skål. Varm opp fløten til den ryker og hell over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Hell over kaken og la renne over kanten. Topp med friske bringebær og sett kaldt fram til servering.