Ostekake med appelsingelé
Ostekake med appelsingele smaker friskt og godt 🍊– en enkel kake som passer fint å servere til de fleste anledninger. Ønsker du en annen smak på geléen, kan du bytte ut med den smaken du selv foretrekker.
porsjoner13
Ingredienser
Bunn
- 300 g Digestivekjeks
- 1 ss sukker
- 160 g smeltet smør
Ostekrem
- 1 pk sitrongelé
- 2 dl vann
- 3 dl kremfløte
- 300 g lettrømme
- 250 g kremost med mandarin og ananas
- 110 g siktet melis
- 1 ts vaniljesukker
Appelsingelé
- 1 pk appelsingelé
- 2,5 dl vann
Pynt
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- 1 stk appelsin
- Friske bringebær
- Pikekyss
Fremgangsmåte
Bunn
- Knus kjeksen fint. Bland den knuste kjeksen med sukker og smeltet smør. Fordel kjeksen utover en springform som er 20 - 24 cm i diameter, og press forsiktig ut helt ut til kantene. Sett formen i kjøleskapet minst 1 time.
Ostekrem
- Lag sitrongelé som anvist på pakken, men bruk bare 2 dl vann i geleen. Avkjøl geleen til romtemperatur, men fortsatt er flytende. Pisk rømme, kremost og melis til en glatt og klumpefri røre. Pisk noen spiseskjeer av kremostrøren inn i geleen og hell geleen over i resten av kremostrøren. Pisk godt sammen.
- Pisk kremfløte til en myk krem og vend inn i røren. Hell over bunnen og sett kaldt til ostekremen er stiv. Ca 5 timer.
Appelsingelé
- Lag appelsingelè etter anvisning på pakken og avkjøl blandingen, men ikke til den har stivnet. Hell appelsingeleen over ostekremen og sett ostekaken tilbake i kjøleskapet til geleen har stivnet.
- Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal serveres slik at den blir temperert. Bruk en liten kniv og skjær rundt langs kanten av kaken og ta av den runde springformen. Skyv kaken over på et pent serveringsfat.
Pynt
- Pisk fløte og sukker til krem og pynt kaken. Her har vi brukt en sprøytepose med fintagget tipp/tyll. Pynt med litt friske bringebær, appelsinbåter og pikekyss. Bruk en potetskreller til å skrelle tynne strimler av en appelsin. Skjær strimlene på langs og tvinn til små spiraler. Nyt så den nydelige kaken!