Search
Close this search box.

Bakt ostekake

Stekt ostekake får en fyldig smak, og passer godt som dessert eller som noe godt til kaffen!
Bakt ostekake med pasjonsfrukt
porsjoner13

Ingredienser

Bunn

  • 50 g smeltet smør
  • 10 stk Digestive kjeks
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel

Ostekrem

  • 400 g kremost naturell, gjerne Philadelphiaost
  • 300 g seterrømme
  • 150 g sukker
  • 2 stk mellomstore egg
  • saften fra 1 sitron
  • 1 dl smoothie med mango og pasjonsfrukt
  • 1 ts revet sitronskall

Topping

  • 1 dl seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • saften fra 2 pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til siden. Forvarm ovnen til 180 grader.

Bunn

  • Knus Digestivekjeksen ved å ha kjeksen i en brødpose og rulle en kjevle lett over. Bland knust kjeks med sukker, smeltet smør og kanel.
  • Ha bakepapir i en smurt springform på 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen i formen og press den ned med baksiden av en skje. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter og avkjøl etter steking. Senk ovnen til 115 grader.

Ostekrem

  • Bland sammen kremost, rømme, sukker, egg, sitronsaft og smoothie til en jevn og klumpfri røre. Fordel røren på toppen av den avkjølte kjeksbunnen. Stek bunnen ved 115 grader i ca. 40 mintter eller til fyllet disser som en middels pudding. Avkjøl etter steking.

Topping

  • Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel blandingen på toppen av kaka.
  • La gjerne kaken stå kjølig natten over etter at den er avkjølet - da setter smaken seg godt og den blir enklere å skjære opp.

Tips og triks

Server gjerne kaken med saften fra pasjonsfrukt, eller med andre rørte friske bær.
Skriv ut oppskriften

Flere ostekake-oppskrifter

  • Alle
  • Ostekaker
Alle
  • Alle
  • Ostekaker
Brownie ostekake med salt karamell

Brownie ostekake med salt karamell

Halloween ostekake

Halloween ostekake

Ostekake med Smash!

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top