Bakt ostekake
Stekt ostekake får en fyldig smak, og passer godt som dessert eller som noe godt til kaffen!

porsjoner13
Ingredienser
BUNN
- 50 g smeltet smør
- 10 stk Digestive kjeks
- 3 ss sukker
- 0,5 ts malt kanel
OSTEKREM
- 400 g kremost naturell, gjerne Philadelfiaost
- 300 g seterrømme
- 150 g sukker
- 2 stk mellomstore egg
- saften fra 1 sitron
- 1 dl smoothie med mango og pasjonsfrukt
- 1 ts revet sitronskall
TOPPING
- 1 dl seterrømme
- 1 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- saften fra 2 pasjonsfrukt
Fremgangsmåte
- Start med å smelte smøret og sett til siden. Forvarm ovnen til 180 grader.
- BUNN Knus Digestivekjeksen ved å ha kjeksen i en brødpose og rulle en kjevle lett over. Bland knust kjeks med sukker, smeltet smør og kanel.
- Ha bakepapir i en smurt springform på 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen i formen og press den ned med baksiden av en skje. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter og avkjøl etter steking. Senk ovnen til 115 grader.
- OSTEKREM Bland sammen kremost, rømme, sukker, egg, sitronsaft og smoothie til en jevn og klumpfri røre. Fordel røren på toppen av den avkjølte kjeksbunnen. Stek bunnen ved 115 grader i ca. 40 mintter eller til fyllet disser som en middels pudding. Avkjøl etter steking.
- TOPPING Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel blandingen på toppen av kaka.
- La gjerne kaken stå kjølig natten over etter at den er avkjølet - da setter smaken seg godt og den blir enklere å skjære opp.