Search
Close this search box.

Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær har en god smak av sommer, men kan serveres året rundt. Dette er en flott festkake man ofte finner på kakebord i fine lag. Ostekaken er laget uten rømme og kan lages i utallige smaksvarianter.
Ostekake med jordbær og flagg
porsjoner13

Ingredienser

KJEKSBUNN

  • 100 g smør
  • 200 g Digestive-kjeks
  • 1 ss sukker

OSTEKREM UTEN RØMME

  • 3 dl kremfløte
  • 70 g sukker
  • 400 g romtemperert kremost naturell
  • 5 stk gelatinplater
  • 1 ts finrevet sitronskall

GELÉ

  • 75 g jordbær- eller bringebærgelé
  • 3 dl vann
  • friske jordbær til pynt (eller bringebær)

Fremgangsmåte

  • Knus kjeksen fint sammen med sukker og smeltet smør. Press blandingen forsiktig i bunnen av en rund kakeform på ca 20-23 cm diameter.
  • Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldtvann i ca 5 min.
  • Kok opp ½ dl vann og sett kjelen til siden. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i det varme vannet. Avkjøl til fingervarm eller romtemperert og pisk inn litt og litt kremost. Pisk til slutt inn sitronskall.
  • Pisk fløte og sukker til krem og vend inn i den andre røren
  • Fordel kremen på det stekte bunnen og sett kjølig i minst 5 timer eller natten over.
  • Lag gelèen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 gram gelèpulver og 3 desiliter vann. Avkjøl.
  • Skjær jordbærene i skiver, legg de på kaken og hell over geléen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geléen har stivnet. Pass på - jordbærskivene flyter lett ved bevegelse!
  • Etter ca. 3 timer har geléen stivnet, og kaken er klar for servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top