Ostekake med jordbær
Ostekake med jordbær har en god smak av sommer, men kan serveres året rundt. Dette er en flott festkake man ofte finner på kakebord i fine lag. Ostekaken er laget uten rømme og kan lages i utallige smaksvarianter.
porsjoner13
Ingredienser
Kjeksbunn
- 100 g smør
- 200 g Digestive-kjeks
- 1 ss sukker
Ostekrem uten rømme
- 3 dl kremfløte
- 70 g sukker
- 400 g romtemperert kremost (naturell)
- 5 stk gelatinplater
- 1 ts finrevet sitronskall
Gelé
- 75 g jordbær- eller bringebærgelé
- 3 dl vann
- friske jordbær til pynt (eller bringebær)
Fremgangsmåte
- Knus kjeksen fint sammen med sukker og smeltet smør. Press blandingen forsiktig i bunnen av en rund kakeform på ca 20-23 cm diameter.
- Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldtvann i ca 5 min.
- Kok opp ½ dl vann og sett kjelen til siden. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i det varme vannet. Avkjøl til fingervarm eller romtemperert og pisk inn litt og litt kremost. Pisk til slutt inn sitronskall.
- Pisk fløte og sukker til krem og vend inn i den andre røren
- Fordel kremen på det stekte bunnen og sett kjølig i minst 5 timer eller natten over.
- Lag gelèen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 gram gelèpulver og 3 desiliter vann. Avkjøl.
- Skjær jordbærene i skiver, legg de på kaken og hell over geléen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geléen har stivnet. Pass på - jordbærskivene flyter lett ved bevegelse!
- Etter ca. 3 timer har geléen stivnet, og kaken er klar for servering.