Glutenfrie vafler
Denne oppskriften er både veldig god og ikke minst enkel (disse glutenfrie vaflene steker godt). Her har vi brukt kulturmelk som gir en god og syrlig smak til glutenfri vafler. Kardemomme og vaniljesukker setter prikken over i´en. Server vaflene nystekte og varme – da smaker de best!
porsjoner8
Ingredienser
Røre
- 4 stk mellomstore egg
- 4 ss sukker
- 3 dl kulturmelk
- 300 g glutenfritt lyst mel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts Idun Natron
- 0,5 ts salt
- 50 g smeltet smør + smør til steking
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og hell i kulturmelken. Pisk sammen egg og sukker. Hell i melkeblandingen og rør sammen.
- Bland glutenfritt mel, vaniljesukker, kardemomme, salt og natron i en bakebolle. Pisk de tørre ingrediensene sammen med det våte til en jevn og klumpfri røre.
- Glutenfri vafler smaker aller best når de er nystekte. Server gjerne vaflene sammen med syltetøy og rømme (alternativt laktosefri rømme).
Tips og triks
Bruke aller helst eget vaffeljern til glutenfri røre. På den måten kan du være helt sikker på at det ikke finnes rester av gluten når du skal steke glutenfri vafler. Dersom jernet vanligvis brukes til glutenholdige vafler, bør den som er allergiker unngå å spise den første glutenfri vaffelplaten som stekes.