17. mai-vafler
17. mai-vafler har blitt en tradisjon for mange, og hvert år stekes det tusenvis av vafler på nasjonaldagen. Lag gjerne vaffelrøren dagen i forveien så blir det mindre som må gjøres på den store dagen. Festpynt bordet og server nystekte vafler med tilbehør i rødt hvitt og blått.
porsjoner16
Ingredienser
- 125 g smeltet smør
- 2 stk mellomstore egg
- 1 dl sukker
- 2 dl skummet kulturmelk
- 1,5 dl H-melk
- 1 dl vann
- 350 g hvetemel
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- Til servering: friske røde bær, blåbær, seterrømme, pisket krem eller vaniljeis (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og sett til side for avkjøling. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland skummet kulturmelk, melk og vann sammen i et litermål og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen til en jevn og klumpfri røre.
- Varm opp vaffeljernet, stek vaflene og legg på en bakerist etter steking. Servér gjerne vaflene med røde bær, blåbær, myk pisket krem, seterrømme eller vaniljeis.