Search
Close this search box.

17. mai-vafler

17. mai-vafler har blitt en tradisjon for mange, og hvert år stekes det tusenvis av vafler på nasjonaldagen. Lag gjerne vaffelrøren dagen i forveien så blir det mindre som må gjøres på den store dagen. Festpynt bordet og server nystekte vafler med tilbehør i rødt hvitt og blått. 
17 mai vafler
porsjoner16

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett til side for avkjøling. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, melk og vann sammen i et litermål og ha i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene vekselvis sammen med eggedosisen til en jevn og klumpfri røre.
  • Varm opp vaffeljernet, stek vaflene og legg på en bakerist etter steking.
    Servér gjerne vaflene med røde bær, blåbær, myk pisket krem, seterrømme eller vaniljeis.

Notes

Tips!

Legger du vaflene på en bakerist etter steking, får de en mye sprøere overflate enn om de legges på hverandre. Det er smak og behag om du liker sprøe eller myke vafler, men dette er trikset for sprøe og gode vafler!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top