Go Back
+ servings

Sjokoladekake i kopp

Kake i kopp Kake i kopp lages på 5 minutter. Det er helt perfekt hvis du plutselig får lyst på en liten kake å kose deg med, eller får uventet besøk og trenger noe godt å by på. Men, du trenger en mikroovn og selvfølgelig ingrediensene for å lage kaken. Husk å bruke en kopp, […]
Sjokoladekake i kopp
porsjoner2

Ingredienser

  • 4 ss hvetemel
  • 1,5 ss bakekako
  • 4 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ss Smeltet smør eller en smaksnøytral olje som eks. raps- eller solsikkeolje
  • 3 ss melk
  • 1 stk mellomstort egg
  • 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 0,25 ts salt
  • 25 g smeltet ODENSE Mørk 70 % sjokolade eller annen kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Hakk sjokoladen og smelt den på svak varme i mikroovnen. Bland alle ingrediensene i en liten bolle, og rør godt sammen til en jevn og glatt røre med en gaffel.
  • Fordel røren likt i to små glass, kopper eller krus (egnet for mikroovn). Koppene burde ikke fylles mer enn ca. halvparten av volumet – da kaken hever en del.
  • Sett en og en kake midt i mikroovnen og still inn ovnen på 850 watt. Det tar omtrent ca. 1 minutt og 25 sekunder før kaken er klar. Nå kaken er ferdig, pynt gjerne med litt melis på toppen og nyt med det samme!

Notes

TIPS!

Vil du smaksette kaken ekstra, kan du røre inn hakkede nøtter eller friske bringebær i røren til slutt.
Skriv ut oppskriften