Sjokoladekake i kopp
Kake i kopp Kake i kopp lages på 5 minutter. Det er helt perfekt hvis du plutselig får lyst på en liten kake å kose deg med, eller får uventet besøk og trenger noe godt å by på. Men, du trenger en mikroovn og selvfølgelig ingrediensene for å lage kaken. Husk å bruke en kopp, […]

porsjoner2
Ingredienser
- 4 ss hvetemel
- 1,5 ss bakekako
- 4 ss sukker
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ss Smeltet smør eller en smaksnøytral olje som eks. raps- eller solsikkeolje
- 3 ss melk
- 1 stk mellomstort egg
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 0,25 ts salt
- 25 g smeltet ODENSE Mørk 70 % sjokolade eller annen kokesjokolade
Fremgangsmåte
- Hakk sjokoladen og smelt den på svak varme i mikroovnen. Bland alle ingrediensene i en liten bolle, og rør godt sammen til en jevn og glatt røre med en gaffel.
- Fordel røren likt i to små glass, kopper eller krus (egnet for mikroovn). Koppene burde ikke fylles mer enn ca. halvparten av volumet – da kaken hever en del.
- Sett en og en kake midt i mikroovnen og still inn ovnen på 850 watt. Det tar omtrent ca. 1 minutt og 25 sekunder før kaken er klar. Nå kaken er ferdig, pynt gjerne med litt melis på toppen og nyt med det samme!