Search
Close this search box.

Sjokoladekake i kopp

Kake i kopp lages på 5 minutter. Det er helt perfekt hvis du plutselig får lyst på en liten kake å kose deg med, eller får uventet besøk og trenger noe godt å by på.
Sjokoladekake i kopp
porsjoner2

Ingredienser

  • 4 ss hvetemel
  • 1,5 ss bakekako
  • 4 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ss smeltet smør (eller en smaksnøytral olje)
  • 3 ss melk
  • 1 stk mellomstort egg
  • 0,5 ts Idun Vaniljeessens
  • 0,25 ts salt
  • 25 g mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Hakk sjokoladen og smelt den på svak varme i mikroovnen. Bland alle ingrediensene i en liten bolle, og rør godt sammen til en jevn og glatt røre med en gaffel.
  • Fordel røren likt i to små glass, kopper eller krus (egnet for mikroovn). Koppene burde ikke fylles mer enn ca. halvparten av volumet – da kaken hever en del.
  • Sett en og en kake midt i mikroovnen og still inn ovnen på 850 watt. Det tar omtrent ca. 1 minutt og 25 sekunder før kaken er klar. Nå kaken er ferdig, pynt gjerne med litt melis på toppen og nyt med det samme!
  • Topp gjerne kaken med litt pisket krem, friske bær eller en av Iduns dessertsauser!

Tips og triks

Vil du smaksette kaken ekstra, kan du røre inn hakkede nøtter eller friske bringebær i røren til slutt.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker

Eplekake

Kladdkake med melisdryss og bringebær

Kladdkake

gulrotkake med krem og valnøtter

Gulrotkake med valnøtter

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top