Moussekake med marsipanbunn
En spennende kake med tre lag som gir forskjellige teksturopplevelser. Med en saftig og litt seig marsipanbunn, luftig mousse toppet med en myk krem og sprø karamelliserte mandler.
Ingredienser
Bunn
- 150 g sukker
- 120 g romtemperert meierismør
- 150 g marsipan (eller grov marsipan)
- 2 stk egg
- 75 g hvetemel
Hvit sjokolademousse
- 4 dl kremfløte
- 250 g hvit sjokolade
- 3 stk gelatinplater
- 4 ss Idun Karamellsaus
- 100 g sukker
Topping
- 3 ts Idun Karamellsaus
- 50 g hele mandler
- 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Bunn
- Forvarm stekeovnen til 200 grader på over og undervarme og smør en springform på 20-23 cm. (Jo smalere form, jo høyere kake). Ha bakepapir i bunnen av formen.
- Pisk smør og sukker godt til det er lyst og luftig. Pisk inn ett egg av gangen. Riv marsipanen på et grovt rivjern og pisk inn i røren. Vend til slutt inn hvetemel med en slikkepott. Ha røren i formen og stek midt i ovnen til bunnen er gylden i 20-25 minutter.
- Klipp en strimmel med bakepapir som er litt bredere enn formen er høy, og som går rundt hele formen. Smør kanten av formen med litt smør og ha bakepapir rundt kanten.
Hvit sjokolademousse
- Ha gelatinen i rikelig med iskald vann. Smelt 1 dl kremfløte og den hvite sjokoladen over vannbad. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme sjokoladen. Ta vekk fra varmen og la avkjøles noe. Pisk kremfløten til en myk krem. Vend litt av kremen inn i den hvite sjokoladen. Vend inn resten av kremen og hell over kakebunnen.
- Ha Idun Karamellsaus over i en sprøytepose og sprøyt ned i moussen på 4-5 forskjellige steder. Dra en kniv gjennom moussen et par ganger så sausen blir marmorert inn i moussen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til moussen har stivnet helt. Det tar 3 timer eller mer.
- Ta springformen av kaken. Løft den forsiktig over på et kakefat og se om du klarer å trekke bakepapiret forsiktig av bunnen mens den står på fatet. Hvis ikke lar du den være på.
Topping
- Smelt sukker i en stekepanne på lav-medium varme tilden er gylden. Ikke rør i sukkeret underveis. Roter heller litt på pannen til alt sukkeret er smeltet. Trekk vekk fra varmen og hell mandlene i. Rør rundt til de er dekket av knekk og ha over på et bakepapir. Dra mandlene fra hverandre med to gafler. Jobb raskt. Hvis noen beholdes i en klynge så går det helt fint. Avkjøl men bruk samme dag.
- Pisk kremfløten til den begynner å tykne litt. Hell i Idun Karamellsaus og pisk til du har en myk krem. Smak til med mer saus hvis du ønsker. Ha kremen på kaken og topp med mandlene. Server med det samme.
Tips og triks
Kaken kan lages dagen i forveien, men vent med krem og mandler til kaken skal serveres.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker